Malmö


En spännande stad. I världen. Med otroligt nära till just världen.

En fantastiskt levande stad, men lite dryg om man har svårt för folkmassor fulla med heroinister, ficktjuvar, blatterånare, våldtäcktsmän och mördare.

Men också fulla med älvor, underbara dj´s, trevliga kramiga människor, folk som aldrig slutar kämpa för ett bättre samhälle och annat dravel.

Sånt kan man också ha svårt för. Men man kan inte ha svårt för Möllan. Det går inte. Och House hela natten för 60 pix på Panora. Och alla svartklubbar där till och med en fattig student kan bli spelmissbrukare / skitfull / rånad / kompis med juggemaffian / knarkare.

Och alla parker. Och allt roligt ljus. Och alla stora dyra och öveflödiga projekt. (Sveries svulstigaste stad: Ett jättestort, jättedyrt hus med lustig form där det är jättedyrt att bo, en tunnelbana som gör så att man kan ta sig genom stan lika snabbt som innan, bara dyrare, övervakningskameror överallt som inte funkar... och så vidare.)

Well, när du är i Malmö, missa inte följande: Milkshake på det mytomspunna caféet Soft. Värt varenda krona.
På sommaren: Trampbåt på kanalen. Värt varenda krona.
Bli full i en park. Värt varenda krona.

Malmö är en stor stad med en storstadsmentalitet som inte alls är lika jobbit stor som till exempel Stockholm. Man kan lätt ta sig från punkt a till punkt b till fots, förutsatt att dom ligger relativt nära varandra, eller så kan man bli kompis med lite invandrare för dom brukar ha bil.
Mer än hälften av Malmös befolkning har utlänsk härkomst.

Allt som smugglas in i landet går via Malmö (eller i vissa fall Ystad, Trelleborg eller Helsingborg, men dit är det ju inte så långt).

Det är lätta att skaffa sig kompisar i Malmö. Det är också lätt att hitta bostad, äta billigt, hitta nån som man kan slagga hos ett tag, få tag på diverse berusningsmedel och ta sig till den fullkomligt överflödiga förorten Danmark. Det är rätt tråkigt att festa på Lilla torg, men annars rekomenderar jag hela stan i ett svep!

Boende
Om du inte har en säkrad kvart i malmö så föreslår vi att du tar in på det billiga och mysiga vandrarhemmet Rut & Ragnars. Det ligger centralt och alldeles vid Möllevången. Kolla in http://www.rutochragnars.se