Luffarens survival-kit


När man är ute och luffar så är det skitviktigt att man har rätt grejer med sig. Annars står man där med gråten i halsen/Karlstad.


Sak att ha grejerna i
Ryggsäck är ju en fenomenal uppfinning i detta fall. Sitter på ryggen utan att störa och göra väsen av sig. Scoutryggsäck är den överlägset bästa. Där får du plats med ALLT! Fördel om den har Camelback.
En magväska kan se nördigt ut men är väldigt användbart för plånbok, familjefoton eller ciggpacket. Välj själv.
Det dumma du gör är ta en bag eller något du håller i. Du kan räkna med att vara less på luffning efter en kvart.

Handduk
Frågan är, vem behöver INTE en handduk? Kan vara bra för jättemycket men vad det kan vara får ni ta reda på själv.

Slantar
Tanken med luff är ju att det ska vara ett liv utan kapitalets begränsningar. Men detta är inte 10-talet. Folk har inga höloft man kan få sova i. Man får ingen överbliven fläsksvål om man spelar lite dragspel för ensamma gårdsfruar. Du måste helt enkelt förlita dig på billig mat (Från Willy´s t.ex) och att hitta bra ställen att sova på. Men man behöver fortfarande cash. Kom ihåg att slantar går åt snabbare än vad du tror.

Silvertejp
Lagar allt från skor till själslig oro. Efter några veckor "on the road" kommer du att fatta vad vi menar.

Schweizisk armékniv
Bara den lilla kniven man får med är bra för otroligt mycket. Kan vara bra om du i värsta fall blir överfallen av indiekids. Du kan öppna konservburkar, kapsyler och vinflaskor.

Bestick
Om du mot mången förmodan skulle glömma det så kan du alltid stjäla bestick från närmaste servering. Visar sig ofta vara värt utrymmet när du ska inta billig och enkel mat. Men kniv klarar du dig ofta utan. Sked och gaffel brukar funka. Använd armékniven vid värsta fall.

Kort
Allt från kontokort till spelkort. Du vet själv vilka du behöver. Kom ihåg att telia infört kontokort/mynt-telefoner nu, istället för de som kräver telefonkort. Leg kan vara bra att ha för att komma in på krogar eller när de ska identifiera din kropp.

Sovsäck
Här finns faktiskt en fördel med att vara nymodig. De nya sovsäckarna blir pyttesmå när de pulas ner i sin påse. Så det är värt att lägga några hundra på en ordentlig sovsäck för att spara plats och hålla dig varmare. Kom ihåg att det suger att ha en inomhussovsäck med sig. De går lätt sönder och är inte speciellt varma. Funkar som en ultimat kvart. Om du ska sova ute så är sovsäcken bra att lägga värdesaker i. Stöldrisken minskar avsevärt.

Tändare
Eld är alltid bra. Det tyckte till och med de gamla stenåldersmännen, så de uppfann den.

Mobil
Med tanke på att LG2S nu finns som wap så är det ypperligt nödvändigt för en neoluffare att kunna surfa fram info om en och annan sak/plats när det inte finns någon dator med internet i krokarna. Dessutom kan det vara bra att kunna ringa folk för att kirra kvart Men en mobil är ju oftast en självklarhet att ta med sig så här behövs inte nämnas mer.

Karta
Finns att hämta på de flesta mackar. Att luffa på okänd plats är det roligaste som finns men inte helt utan komplikationer om man inte har någon aning om var denna okända plats befinner sig.

Skor
Det är soft med ett par slitna skor som sett sina bättre dagar. Fast att vandra runt hit och dit mellan stationer och kvart sliter på fötterna. Tänk på att de antagligen kommer att få stå ut med både regn och därefter lera. Hur kul är det att luffa i skor som är genomdränkta i lera?

Kläder
Försök vara så pragmatisk du förmår. Älskar du punkbralla som hänger som trasor? Överväg ordentliga jeans för värme och diskretion. Älskar du dyra Louis Vutton-blusar av renaste silke? Överväg en hoodie för värme och diskretion. Kanske vill du smälta in i en folkmassa någon gång? Kanske vill du sova ute någon gång? Det här är saker du får överväga.

Böcker
Pocket för guds skull! Och inte fler än vad som är gränsen till löjligt. Visst kan det kännas skönt att läsa en snutt på ett fortskaffningsmedel men de tar plats och blir gärna blöta eller/och förstörda. Ta med något som du inte är rädd om, men som funkar som tidsfördriv.

Musik
Bandare tar mycket plats men det handlar om prioritering. Minns att en bandare är en riktig partystarter och kan ge upphov till många nya kontakter. Sen finns det ju alltid cd/mp3-spelare osv för den lite asociale luffaren. Klaga inte om det blir stulet. Du ber om det med så fina elektroniska prylar.

Kamera
Ännu ett elektroniskt risktagande. Men att kunna dokumentera resorna är ju helt underbart. Minns att du är en luffare, ingen turist. Äh fota vad du vill.

Nummer till Jourhavande luffare
Dödsviktigt om man hamnar i en knipa eller bara vill se om man kan träffas och hänga i någon stad.


Om ni kommer på något som lämnats ute och som också är viktigt på luffen så skriv i klotterplanket så ser vi vad vi kan göra.

Ta det lugnt.


Debatt

LalaBong skriver:
Ståltermos, tycker jag är en viktig grej att ha med sig på luffen. För exempelvis vatten,varmt dryck/soppa. En snörstump är också fint att ha med, polyestersnöre är att rekomendera. Till allehanda lösningar.

LG2S svarar:
Vi håller inte med, men låt det inte hindra dig från att leva ditt liv precis som du vill!!!!!!!!