Way Out West


Sveriges bästa festival om du jobbar med reklam och inte har någon själ.

10 grejer du inte får missa att göra om du ska dit:

* Gå förbi toakön vid Flamingo och inse att det finns en gömd handikapptoalett vid pissoarerna som inget vet existerar. Men håll tyst om det så att vi får den ifred, du och jag.
* Ta med ett protesben till öltältet och säg "jag vill visa mitt leg"
* Ha på dig en ICA-påse över huvudet när du går igenom entrén (minskar risken att någon ser att du går på way out west)
* Säg "haha, typiskt er fascister" och lägg armen om en ordningsvakt apropå inget
* Sätt dig i en av sponstälten och börja ät frukt med kniv frenetiskt
* Ta Telias mintgodis, öppna upp plasten och lägg tillbaka dem i skålen
* Väs "jag vet hur det är" till en person som väntar på sin mat medan du äter mat.
* Ta av tröjan, fråga någon random "kan du hålla den här åt mig" och gå iväg.
* När du ska betala för mat, ha fejkblod redo och "skär upp magen" på dig själv så att du kan betala med din ”lever”. Ett practical joke alla kommer uppskatta.
* Fråga Klarna "vad har ni med festivaler att göra?" och skratta hysteriskt vad de än svarar

En stor fördel med Way out West är att den utspelar sig i Göteborg och här är några oironiska tips på saker du kan göra när du inte trängs på festivalområdet:

* Gå till saluhallen och handla delikatesser till parkhänget. Förkrök i parken ”vid bokstäverna” är mycket trevligare om man har lyxiga oliver, ostar och charkuterier att gotta sig med. Det går såklart bra att köpa ett Pringlesrör på Willys också, men det visste du ju redan.
* Om du inte ska se en ”stay out west”-konsert efter att området stänger kan du gå till Andra Långgatan och skaffa helt nya vänner. Det finns ingen stad där det är så lätt att få nya vänner som i Göteborg. Det finns heller ingen stad där det är så lätt att bli nerslagen, så dra inte det här skämtet: ”Hehe, när jag åkte SJ-tåget hit så var det lite jobbigt, för jag fick dra tillbaka klockan tio år ;)”
* Skulle du råka vara på Andra Långgatan dagtid så rekommenderar jag ”Dansken”. Topp 3 grejer med Dansken: 1. De har goda smørrebröd 2. Det är en fin lokal med trevlig personal och 3. De spelar alltid Kim Larsen om man ber snällt. Ok, det var fyra grejer jag ber om ursäkt.
* Ramen-Ya finns precis vid festivalområdet, ät lunch där. Det är jättegott.
* Se till att komma en dag tidigare eller stanna även på söndagen så du har en festivalfri heldag i Göteborg med. Åk båt till Brännö, bada i Saltholmen, besök Liseberg eller gå på Kelly’s Quiz som är varje söndag (och de har söndagsrabatt på pizza, så du kan få en vegetariana eller funghi för ynka 50 spänn. Så mycket kostade det sist jag var där i oktober 2022 i alla fall).
* Ta en promenad genom Haga och köp minst en grej av en gullig tant/gubbe i ett stånd. Typ en burk senap eller lite torkad Karl-Johan svamp.
* Om du är i city, kanske inväntar ett tåg och andra lång känns för långt bort men du samtidigt har ölsug så är det John Scotts STABLE som gäller. Den är på kyrkogatan. Du hittar enklast dit genom att svänga in på Östra Hamngatan vid den jättefula Lagerhaus-butiken som de skändade en biograf för att sälja fula plastglas i. Clas Ohlson would never.


Fy fan