Farfars byxor


En lek lika dum som den är enkel och den perfekta underhållningsformen om du umgås med ett barn i åldern 6-12. Jag kan själv känna att jag snabbt blir uttråkad med småbarn för de vill bara att man ska göra samma sak om och om igen. Man gör en grej de tycker är kul, typ snubblar på låtsas eller en konstig grimas och de får aldrig nog. De blir som när jag ser om Jurassic Park. Det spelar ingen roll hur många gånger jag ser Tyrre Rex äta juristen på toan, jag garvar läppen av mig varje gång.

Äldre barn är roligare att umgås med, så om du har ett syskon som ynglat av sig så kan du trösta dig med att du om ca 6 år kan göra det roligaste som finns att göra med ett barn i den åldern, nämligen att leka Farfars Byxor™.

Hur fungerar farfars byxor? Jo den har ett ganska enkelt regelsystem. Man ska ställa tre frågor och på första frågan måste den andra svara "ja", på andra frågan måste man svara "nej" och på sista och tredje frågan måste man svara "farfars byxor".

Här är ett exempel:

- Brukar du äta kvällsmat?
- Ja
- Brukar du äta spaghetti och köttfärssås?
- Nej
- Vad äter du då?
- Farfars byxor.

[ljud av 7-åring som skrattar så hen kiknar]

Alla barn älskar bajsskämt så blanda gärna in det på något sätt. Dra några stycken själv, sen händer det intressanta: Barnet sätter igång sin fantasi och kommer på egna. Barn har så märklig fantasi så de kommer vara totalt nonsens och förhoppningsvis vara roliga.

Är det bara i vuxna i rummet kan du göra en twist och blanda in Spädbarnsskämt om du vill:

- Älskar du att äta spädbarn?
- Ja
- Äter du dem med kniv och gaffel?
- Nej.
- Vad använder du då?
- Farfars byxor.