Halka


Något man gör varje vinter. Vissa tycker det är svårt att inte höra Wham - Last Christmas under 24 dagar. Men har du provat att inte halka på en hel vinter? Det är mycket svårare. Om du ser en annan person halka ska du därför springa fram och ropa ”you just got halk’d!” och skratta rått.

Varje vinter kommer den smygande. Halkrisken. Man är mest försiktig när det smält, slasken blivit till is och ett lömskt nytt lager av snö håller låda ovanför isen.

Men den största boven i detta drama är inte snön och isen i sig - det är bilarna. Inte nog med att dessa dödsmaskiner förstör vårt klimat, de gör övergångsställen alldeles smooth och glidiga. Övergångsställen är dödsfällor.

Nästa gång du går i snön gör du därför rätt i att dra en nyckel på en bil eller kanske hugga en kniv och punktera lungan på valfri bilist. Det är inte mer än rätt. Vi uppmanar till mord. Om du inte vill mörda så kan du istället göra tvärtom och ge blommor eller choklad till en P-vakt. Dessa hjältar som straffar bilisterna efter noter.