Kroppsarbete


Kapa sly, måla huset, bära saker, klippa gräset. Nästan alla hatar att göra tungt och enformigt arbete. Men nästan alla älskar att gå på gymmet och lyfta hundratals kilo metall, hundratals gånger om och om igen. Visst är det en galen värld vi lever i? Man hatar att flexa sin bicep om det leder till att ens gräsmatta blir fin. Men om det leder till gymavgifter så är det roligt och ”nice”, som kidsen säger. Det är dags att vi vänder på steken och gör som på gammeltiden. En gammal bondeman gick inte på gymmet. Hen välte kor tills handlederna brann. Dags att göra likadant. Börjar bära riktigt tunga grejer. Hjälp alla grannar att flytta!

Så nästa gång din husband vrålar att du måste stapla ved. Sucka och tänk “åh en timme gym, nu ska jag bli starkare än Arnold.” Två månader senare vinner du Mr Universitetet inne i stan. Sex månader senare har du startat ditt eget universitet. Du kallar det för HiG. Högskolan i Gagnef. Femtio månader senare startar du Gagnef 2 - The Wreckoning. Inget kan stoppa dig nu.


Denna artikel är en del av LG2S väntar på X-mas 2021, våran recenserade och kritiserade julkalender från ett år som nästan alla minns.