Bok


Du vill väl inte att dina ögon ska smälta bort på lång sikt? Du är väl rädd för all jävla skärmtid som du självplågar dig med. Tänk om det fanns ett internet utan skärm.

DET HAR JU FUNNITS HELA TIDEN.
Ända sedan dom gamla galna grekernas tid.
BOKEN - ditt skärmfria internet.

Sökmotorn heter bibliotekspersonalen och allt är gratis. Inga månadsavgifter - bara förseningsavgifter.

Kulturskurkarna uppmanar dig att byta bort 1 onödig skärmaktivitet mot 1 nödvändig bok.
Tänk på att ifall du har läst 2 f*ckböcker på samma ämne så vet du mer än dom allra allra flesta om det.
Läs en bok om bronsåldern om du inte har ngt bättre för dig. Det är så väldigt läskigt med dom dära Sea People som raderade allt och alla… *spoiler*

Du är en sån som läser i perioder. Det vet jag. För du läser det här och det pågår en period just nu. Det är så det fungerar. Men sen går lånetiden ut och då måste du sluta läsa. Annars kommer förseningsavgifterna att krossa din framtid.
Har du märkt att du vill läsa men att du ändå inte läser?
Läs en annan bok? Upp till hundra procent (<=100%) av läslusten kan försvinna bara för att du pinar dig igenom traggel. Någon jävla mr Shrimpmaster som ska stå å frysa i fem kapitel!?
Lämna den åt sidan ett tag.
Det är tillåtet att ge upp på en bok även fast man har kommit långt.
Ingen kommer att berömma dig för att du läste hela klart.
Sorry.

Go wild! Låna märkligt många böcker samtidigt.
Det finns två sorters litteratur.
SKÖN och F*CK.
Den sköna litteraturen är som ett magiskt förspel inför den intensivare f*cklitteraturen. Ta hem några av varje och “testa”. Ha roligt när du upptäcker vem du vill fortsätta “träffa”.
(Och du som trodde bibblan luktade plugghäst? Den luktar pök för fan.)

Unna dig en biografi också. Det är tacksamt att vandra runt i en persons livsberättelse när man är på det humöret. Hasse Alfredsson t.ex., eller Eddie Meduza.
Det finns en om varje människa!!

Läslust är bättre än läslista.
Spring i bokhyllorna. Jubla när du hittar avdelning för “personalen rekommenderar”. Fråga efter “Biggan”. Fråga henne varför hon rekommenderar den här smörjan!?
Köp en tygpåse och ta några gratis bokmärken på vägen ut.
Vänd dig om och gör “grimaschen”.

Plats i ryggan och reser? Då har jag med mig 1 skön och 1 f*ck. Det är två olika humör för mig. Verkligheten vs overkligheten. Båda vinner, alla blir glada, till och med älgarna som oftast går runt och kämpar och lider (och skjuts till döds av vapen).

Det finns flera avdelningar och klassifikationer på bibblo! Hc betyder Skönlitteratur på svenska som originalspråk och under beteckningen Xä hittar du Parodier, signaler, ljudeffekter m.m.. Den allra bästa hyllan är Bl: Udda fenomen och företeelser. Leta upp den! Där skulle jag ha sorterats om jag var en bok. Men det är jag ju inte. Eller?

Vad är det här då, tänker du. Vad är det du läser med ögonendina!? Skön eller f*ck? Yöaj?
Fråga bibblan!
Bibblan svarar.


Kommentar från läsare:

Domna i ett rus som Arne Domnerus.Denna artikel är en del av LG2S väntar på X-mas 2021, våran recenserade och kritiserade julkalender från ett år som nästan alla minns.