Pengar


Vi människor behöver pengar för att leva drägliga liv. När en människa inte har pengar så släpar den sig fram på gatan med ett träben och “snortunga”. Människan är eländig utan sin kredit. Räven och flamingon däremot, har hittat lifehax som gör att de inte behöver pengar för ett drägligt liv. De har helt enkelt nöjt sig med att inte kolla på tv eller handla köttfärs. Ingen säger “Påfågeln har inga pengar! Vi måste rädda påfågeln!” Ingen kommer till påfågelns undsättning och ändå verkar påfågeln köra på som vanligt.
Är det så att vi kan leva utan pengar? Ja verkligen! Kolla bara på gammeltidsmänniskorna. De bodde i stenhyddor och fick slå ner sin mat för hand. Men det är ju nice att ha pengar. Om djur hade förstånd att förstå vad en dollar är och hur man spenderar dem hade de inte tackat nej. Vad hade en örn köpt för sina pengar? Ett stort och fint fiskespö så det bara är att håva in sillen bokstavligen (det ingick nämligen en äkta håv i köpet). Vad hade älgen köpt? Älgen är ju lite av ett undantag. Den måste leva med att det går ut apor i skogen och aktivt försöker mörda den till döds. Älgen hade troligtvis köpt en betongbunker som den kunde gömma sig i. Och massor av granknoppar på konserv. Är du rädd? Skaffa pengar idag!


Denna artikel är en del av LG2S väntar på X-mas 2021, våran recenserade och kritiserade julkalender från ett år som nästan alla minns.