Mäsk


Ok nu händer det! LG2S mest requestade artikel någonsin. 2 med sin hybris ser det som sin roll att skriva den. Men lyssna. 2 brukade brygga mäsk i skolans klädpåse på mellanstadiet. 2 hade sin första fylla på vad? Mäsk! 2 söp ner en kompis i sjuan såpass att kompisens föräldrar förbjöd honom att träffa 2 igen. På vad? Mäsk! 2 bryggde mäsk i skåpet på högstadiet. Om någon i den här jävla världen ska skriva om mäsk är det 2!

MEN!

Mäsk är ju så jävla äckligt så för att rädda er från er själva så ska jag berätta hur man faktiskt gör god alkohol för jättelite pengar. Det var en sneaky friday! En bait n' switch! Nu kör vi.

1. Köp en 25L jästunna. Finns över hela internet och på den där skumma butiken som säljer vinsatser inne i stan.

2. Köp jäst på internet eller någon trendig bryggarbutik. OBS: Inte turbojäst. Smakar satan. Finns massor av sorter, cider-, vitvins-, champangejäst som passar saftvin. Jäst kostar typ 20 spänn per påse om du väljer den billiga. Räcker till hela tunnan.

2. Häll några flarror med äpple-, päron- och/eller flädersaft i tunnan. Det måste vara riktig saft med socker i. Inge jävla sötningsmedel som kan jävlas med smaken när det jäser. Det här är din största utgift. Tre flaskor saft. Använd inte jordgubb, hallon eller citrus! Smakar ju satan.

3. Häll i massor av socker. Jästen kommer att käka upp mycket socker så oroa dig inte för att det blir för sött. Tror jag slängde ner nästan ett helt paket sist.

4. Häll i vatten under omrörning.

5. Sätt på locket och hör hur det börjar bubbla efter ett tag. Då vet du att det funkar. Ha tunnan svalt och mörkt.

6. När bubblandet avstannat kan du börja slanga ur vinet. Försök att inte skumpa runt med tunnan för mycket för du vill inte störa bottenslammet, som är det som smakar skit när du gör vin hemma. Slanga försiktigt ur från toppen av drycken ner i petflaskor.

7. Nu har du 25L vin för 150 spänn eller nått. Plus priset för tunnan och moroten, men det har du redan tjänat in så mycket som du super.

Bubblare
- Jag brukar tvätta ur petflaskor och tunna ordentligt med diskmedel, för att undvika mögelsporer och annat som kan paja drycken.
- Jag köper champangejäst för då blir det mousserande och jävligt gott. Man kan dessutom låtsas att man firar istället för super.
- Det finns flera tillsatser du kan köpa för att få vinet fritt från restprodukter. Personligen tycker jag att det räcker att låta drycken stå helt orörd några veckor och låta bagglet falla till botten.
- Du kan reglera alkoholmängden med jästemperatur och sockermängd. Låg temperatur = långsam jäsning och hög alkoholhalt. Hög temperatur = gissa. Mycket socker leder till hög alkoholhalt och tvärtom. Och du vill ju ha mycket alkohol? Det är det viktigaste. Inte fan tänker du gå till jobbet nykter!?

Vi hoppas att artikeln kommer att få krogarna att eka tomma och Systemet att rasera. Hemma sitter alla glada och sippar mousserat päronvin.