Bil


Nu ska vi prata stora och dyra maskiner som ofta går sönder på LG2S. Vi snackar inte om det globala samhället utan bilar. En bil är kanske ingen självklarhet för folk som läser en luffguide så vi bryter ner bilen i för- och nackdelar. Sen sätter vi ihop den igen va.

Pro
Vi har alla läst Starfighters artikel om roadtrippin. Det är bland det bästa den här luffaren *pekar med två tummar mot sig själv* kan göra med livet. Blastar en playlist och stannar vid någon obskyr fornlämning där man käkar picnic-lunch från senaste Coop man for förbi.

Con
Det mest uppenbara är att bilar kostar pengar. Lånar du inte sönder dig, så måste du köpa begagnat och den bilen kommer garanterat behöva repareras för några tusen per år. Sen är det skatt, besiktning och bensin på det.

Pro
Vi fortsätter med frihetskänslan. Det är något väldigt angenämt med att kunna resa sig från någons köksbord, när man känner för det, istället för att behöva vänta på tåget/bussen/liftläge.

Con
På ett tåg kan du spela Candy Cane Story och läsa en bok. En buss låter dig i regel ha fritid. Har du eluttag kan du kolla igenom hela Star Trek TNG for bövelen! I bilen måste du som förare hela tiden göra en sak. Köra. Det blir sjukt tråkigt i längden.

Pro
Du kan ta dig till ställen bussar och lift inte tillåter. Alla svincoola naturreservat vi dras med här i Sverige.

Con
Bilar behöver köras, tvättas och underhållas för att inte falla sönder. En cykel kan du lämna i cykelkällaren i ett år och den kommer att fungera nästan lika bra som innan. En bils batteri laddar ur efter tre veckor om du inte kör den emellanåt.

Pro
Raggningsfaktor! Fan tänk att ta din kitade Volvo 240 med neonlampor i underredet och fler subwoofers än en IMAX-bio, ba bränna ner på busstationen i Kramfors. Väl nere gör du burnout för 14-åringarna som står på rad. Kanske plockar med dig en av fjortisarna till skogen bortanför Gudmundråkyrkan och gör honom till man.

Con
Du mördar ju samerna! Vafan håller du på med!? Samerna byggde Sverige och så kommer du och mördar dem med avgaser? Sluta upp nu! Jorder Natur är i fara och du gör burnouts!? Nä nu köper du en italiensk racercykel och femtio lycraplagg.

Pro
Kvack! Höll på att glömma det bästa! Man kan bo i en bil! Har du en skåpbil kan du tillome bo bekvämt. Herrejisses. Testa själv. Fäll fram sätena och rulla ut sovsäcken. Vissa säger att det finns lagar mot att sova i bilen men då måste du typ störa ordningen. Du måste typ bo på samma ställe i en vecka nära där folk bor. Men du är en luffare så du byter parkering varje natt. Vill du sova ostört kan du köra till ett naturreservat. De har nästan alltid en lugn och avgiftsfri parkeringsplats.

Skaffa bil! Eller inte! Jomen skaffa det. Nä göör det inte! LG2S ljög! Vi tycker du ska skaffa en stor stor bil. Nej nu lurades vi vi vill att du ska bli rullskridskoperson. Haha gick du på den lätta. Du måste åka till Toyota Center idag! April april din dumma sill! Vi kan lura dig vart vi vill. Du borde absolut jogga till jobbet varje dag. Ok det där innan var skrivet av ett hackervirus. Vi vill såklart att du ringer pappa och ber om hundra miljoner till en sprillans lådbil. Nej nej. Så kan du inte göra. Jo. Nej! Ja. Kanske.