Slippa jobba


Många av er jobbar som bekant på kontor. Den här riktas främst till er men vi ska försöka göra det här relevant för sotarn, smeden, rallaren och simläraren också.

De senaste 100 åren har det varit åtta timmar obligatorisk närvaro på jobbet som gäller. Ur ett kosmiskt perspektiv är det ett väldigt nytt påfund. Problemet är att man vill spela Pacman och stå i rökrutan på dagarna, men ens 40 timmars arbetsvecka kommer ivägen. Samtidigt vill du ha lön så att du slipper leva som en jävla luffare. Ja ni märker att det finns flera intressen som går isär här. LG2S hjälper dig att äta kakan och ha kvar den.

Busy boytoy
För att folk inte ska stanna dig och fråga "har du mycket att göra?" och lämpa på dig mer. Transportera dig själv med penna och block som att du är på väg till möte. Gå lite snabbt som att du är 2 minuter sen. När någon projektansvarig försöker stanna dig så säg snällt och fromt "kan vi ta det om fem minuter bara?" och le ursäktande. Sen går du på muggen i 30 min. Vilket leder oss till nästa tips.

The mugg makes you trygg
Bajsa! Toaletten är många kontorsråttors bästa vän. Jag kan tänka mig att om man är sotare så lär man stanna bilen någonstans längst E16 och kolla youtube en halvtimme eller nått. Men ni som är inomhus lär söka er till toaletten minst fyra gånger per dag. Där kan man såklart bajsa, kissa och tvätta fiffi. Sen kan man också kolla sin handdator efter nya humorklipp på Kazaa. Kanske läsa lite ur en uppskattad roman av Håkan Nesser. Meditera! Shit vuxet.

#LG2S @ QUAKENET
Lär dig hur man använder terminalen till att komma åt slapp data. Terminalen i alla operativsystem ser jävligt viktig ut och ingen mellanchef vågar ens förstå vad du pysslar med. I windows kan det vara svårare, men googla saker som "discord terminal window" eller "reddit code window". Annars har LG2S länkat ett diskret chattverktyg här. Skicka det till alla dina vänner. Att kunna chatta med sina vänner under näsan på VDn är guld värt och du kommer att vara glad att du tog reda på hur du gjorde.

Sonic the hedgeJOBB
Den här är faktiskt rätt uppenbar. Var snabb. Kötta av en hel arbetsdags kvot redan på förmiddagen. Sedan när du kommer tillbaka från en tretimmarslunch så frågar Jeanette surt "har du gjort klart Cloetta?" och du svarar "jag ska bara kolla igenom den en gång till". Du kollade igenom Cloetta för flera timmar sedan och har ett mail klart till Jeanette redan.

Call me mañana
Välj dina slapptillfällen rätt. Typ efter att du skickat ett mail med en fråga till kund. Så när Jeanette ser att du kollar reddit så frågar hon "hur går det med Cloetta?" och du svarar "jag väntar bara på svar om layouten, kunden skulle återkomma direkt." Ja asså många trick kan sammanfattas med - Bli sjukt duktig på att ljuga för personen som är ansvarig för att du gör ditt jobb.

Irish goodbye
Du har stökat av allt du kan göra för dagen. Men det är 30 min kvar tills det är ok att dra hem. Vänta tills det är läge att dra och sen lämnar du datorn igång! När någon tittar till dig så står din skärm igång med excel öppet och chanserna ökar för att Jeanette kommer att tro att du bara är på toa.

Klädtricket the trick
Att börja hänga på sig utomhusblusen och täckbrallor när det är en timme kvar av den officiella kontorsarbetsdagen, kanske sticker i ögonen på Jeanette. För att inte tala om sura kollegan Roland TR-08 som alltid klagar på att folk går tidigt. Det kan vara bra att hänga kläderna nära utgången till kontoret när du anländer på morgonen, så du snabbt kan snöra på dig snowboardskorna utan att någon ser. Varmt ute? Gå till jobbet med innekläder så du kan smita närsom. Strunta i den där tunna jackan, ta en hoodie.

Affärstricket the trick
Den här funkar bäst om det inte finns så mycket att göra just den dagen. Runt 15-snåret drar du på dig ytterkläder, lämnar datorn igång och säger till "jag drar ner till affären och köper något" och sedan åker du hem.

Nödtricket the movie
Du har alltid en viss kvota av nödsituationer som du kan sprinkla ut över arbetsåret. Du kan alltid vara sjuk en extra gång per halvår när du känner för att vara hemma och spela Alex Kidd in Miracle World i tre dagar. Din diskmaskin kan gå sönder iallafall en gång per arbetsplats. Då mailar du på morgonen och skriver "Fick ett litet missöde. Diskmaskinen gick sönder och vi vaknade med vatten i hela köket. Kommer in så fort det är fixat" sen kommer du in vid lunch. Glöm inte att spela Alex Kidd in Miracle World. Du har ett gäng sådana missöden att använda per år/arbetsplats.

A song of water and coffee
Hämta aldrig vatten och kaffe på samma gång. Det går lätt att göra två rundor av det. Sen varje gång du hämtar kan du givetvis stanna och snacka skit med din kontorskompis. Kom ihåg att kordinera köksbesöken med din kontorskompis via ert chattprogram.

Promenixen
Att ta en promenad på lunchen är ett enkelt sätt att vinna minst 30 minuter. Ingen kommer att vara på dig för att du rör på dig. Sen kan du och din kontorskompis, eller du själv, sätta er på en parkbänk och snacka skit över en flaska Trocadero. Promenering är inte obligatoriskt. Fan ni kan sätta er på ett café och ta en slät kopp kaffe om ni vill. Eller på biblan om ni vill vara billiga. Det är svårt att ge tips när vi inte vet hur ni jobbar! Maila rinkebysugersnabela@hotmail.com och berätta.

Homework
Det är kanske inte så svårt att slappa när man jobbar hemifrån, men det här underlättar. Skicka ett mail i timmen ungefär där du ställer en jobbrelaterad fråga till någon kollega. Jobba en timme innan lunch så att du har något att visa Jeanette när klockan blir 17. Maila Jeanette runt femsnåret och skriv att du blev klar med Cloetta men lär kolla igenom det en sista gång imorgon innan du skickar till kund. Då kan du köpa en hel förmiddag medan du väntar på feedback från kunden.

Homework #2 - Förnekelsen
Har din arbetsplats hemmaarbete men du har en webcam igång med kollegorna. Se fokuserad och irriterad ut. Knappra frenetiskt på tangentbordet så att det ser ut som att du kodar, men egentligen skriver du en artikel om Uppsala på LG2S.

Jobb 2 - The wreckoning
Lev svinbilligt ett år, spara alla pengar och köp sedan ett gammalt hus i Norrland. Lev på att något simpelt som att laga datorer eller klippa gräsmattor. Jobba 30% och ägna resten av tiden till att måla hästtavlor. Vänd samhället och social status ryggen. Sitt ofta på bron och stirra ner i kaffekoppen. Lyssna på asplöven och grannens hundar som skäller någon kilometer bort.