Skogsluffa


Att luffa i skogen är rånice! Du lever ett med naturen. Dricker vatten ur en bäck, mumsar på harsyra och offrar ett rådjurslamm till vår herre Lucifer. Det kan vara klurigt att vara ett med naturen, så istället för klor, taggar och pansar så fick vi människor vår hjärna. Vi tänkte hjälpa din hjärna på traven:

- Återanvänd tomma toarullsrullar genom att stoppa dem fulla med papperskräp och sånt. Sen kan du ha dem som eldstartare. Brinner ganska långsamt men ganska lätta att tända. Som en cigg.

- I regel, det mesta brännbara som är indränkt i stearin eller vax är bra eldstartare. Smält vax och fett och stearin i en konservburk över en eld. Doppa tyg, ludd, papp osv. Låt torka. Ta med.

- Gnugga apelsinskal på huden för att skrämma bort taskiga mygg? Ja kanske, om det står på internet lär det väl vara sant?

- Det här tipset fungerar på alla lufftillfällen egentligen. Blött ute? Ta på dig strumpz. Ta på dig platspåsar utanpå strumpzen. Ta på dig strumpz igen. De yttre strumpzen skyddar plasten från att gå sönder och plasten skyddar de inre strumpzen. Alla hjälps åt mot ett gemensamt mål. Som i Nordkorea.

- Blåsigt? Gör upp eld i en konservburk eller en avskuren ölburk. Hugg några hål längst sidorna i botten så att elden får syre underifrån. När elden tar sig lägger du pinnar över burken. Sen kan du njuta. När elden brunnit ner lite, går det bra att ställa kastruller och kaffekannor på burken för lite "spis-action".

- Om du är en skogsnoob så kan vi berätta att dött granris är superbra att få igång elden med. Det hittar du under det levande fina riset på granarna. Använd inte levande granris!!! Då mördar vi dig! (Vi hoppas att någon använder levande granris för att trotsa oss och råkar på ett svårtänt och rökigt gissel) <- trotsiga, läs ej.

- Granris är nice som regn-/vindskydd också. Ställ några kraftiga grenar mot ett träd, täck med granris. Elda inte upp! Snöre är skitbra för att få saker att ligga kvar. T.ex för att få grenarna att stå kvar mot trädet.

- Har du ingen mat överhuvudtaget? Hungrig som fan? Gör soppa på nässlor, granskott, maskrosblad, harsyra. Eller ät rå, vi bryr oss verkligen inte. Listan kan göras rätt lång på vad du kan äta i skogen, dra en googling på vad du kan äta i din del av världen innan du beger dig.

- DJUR! Djur är populärt att äta. Dock är det svårt att tugga i sig njuren från en räv när den är så snabb och listig. Fisken är dock rätt lätt att fånga. Ett fånigt djur. Har du ingen fiskeutrustning? Gör då såhär. Ta en 2 cm liten kvist och gör den spetsig och vass på båda sidor. Eller en liten spik eller en nål. Bind fiskelina eller snöre runt den på mitten. Har du inget snöre får du göra från dina kläder. Bind snöret vid något litet som flyter. Sätt bröd eller fläsk eller mask eller nått på "kroken". När det nappar så rycker du som en galning. Den vassa lilla saken sätter sig i halsen på fiskstackaren och den kämpar för sitt lilla liv. Det är hopplöst och fisken lever fortfarande när du skär upp den och tar ut dess inälvor. Nej vafan fiska inte! Ät harsyra!

- Folie är så jävla bra! Där kan du tillaga.. nästan allt. Du behöver bara lägga skit i folien, försluta och slänga in i elden. Wrappar du folie runt en grenklyka har du en fin grillpanna att fräsa grejer över elden med. Extraknäcker som tallrik och skydd från att staten ska kunna läsa dina tankar.

- Lägg kläder och värdesaker i botten av sovsäcken så sover du tryggt och du har varma kläder när du vaknar.

- Inget liggunderlag? Då blir det kallt från marken på natten. Isolera med granris, plastpåsar och tidningpapper.

- Bajsat i skogen? Det är ok, djuren gör det nästan varje dag. Torka dig med Lambis Parfymerade. Mjukast och kostar mest. Sämst för miljön också!