Paradisbadet Örnsköldsvik


Just nu surras det en hel del om Paradisbadet på internet. Framförallt på skunk.cc går chatten varm. Som världens mest aktiva site var LG2S heta på gröten.

Till Öviksbadet åker barn när de går i låg-, mellan- och högstadiet. Det är tufft och varmt och man springer mycket, trots att det står skyltat att springning beivras. Badhuset är lite som Disneyland är för jänkarna och fransoserna. Jag skulle våga vara så djärv att säga att alla vuxna i Sverige åkte till Paradisbadet under sin barndom.

Det som skiljer Paradisbadet från resten av alla bad är att den har rutschelkanor. Det är avlånga skålar som är jättehala, som man åker ner i vatten med där en vän väntar. Öviksbadet har kanske 30 rutschningskanor och alla är runt 100 meter långa. Den längsta var en gång i tiden norra europas längsta. Idag är den bara Sveriges längsta. Blurk. Den är 180 meter lång och jätterolig men också lite orange.. hmmm. Inte så fint. Den brantaste heter (det här är bara vad jag kallade den) Vattenfallet och är bara några meter lång, men ganska bred. Där kan man snurra och åka baklänges om en känner fört. Sist men inte minst är Forsen. Det är som en riktig fors i en djungel full av främlingar. Du åker puckelpist och sen dränks du i en pöl. Detta upprepas tre gånger.

Forsen - Ett helvete


Där finns också bubbelpool som är som en stor skål där bubblor far upp och du badar där gärna med vänner och bekanta. Det är lite som att kokas levande och ätas av främlingar i djungeln. I bubbelpoolen sitter alla vuxna och tråkar sig. Som om livet som vuxen inte var sorgligt nog redan. HAHAH! :(
Det absolut häftigaste med Paradisbadet är att det har tre bubbelpooler. Det är nog tre fler än typ vilket annat badhus som helst.

Den läskigaste attraktionen är Femman. Det är en skål som är ganska platt och som sticker ut fem meter ovan vattenytan. Därifrån hoppar man tillslut när en blivit lite äldre. Det tar en liten stund att komma ner men väl nere i vattnet så var det inte så farligt. Värre var det att dyka eller volta från Femman. Då kunde det gå hur som helst. En gång voltade jag från Trean (en skål som ligger tre meter upp och som "flexar" när en hoppar på den) och landade för långt fram och fick magplask. Snacka om ont!

En annan sak som du kan göra på Paradisbadet är att bada utomhus. Jepp som världens första paradis kan du nu bada under bar himmel. Låter sjukt? Det är det. Utomhusbadet är en typ av tallrik med en vattenström som går runt runt runt. Vattnet är varmt och härligt trots att det oftast är vinter i Örnsköldsvik. Där är det riktigt roligt att springa upp och krama sig en snöboll och sen kasta på någon stackare.

Den här killen borde skaffa sig ett liv


Sen finns det spa och bäbisavdelning men det har alla badhus. Speciellt Sundsvallsbadet, Paradisbadets största fiende. Åk aldrig till Sundsvallsbadet! Allt de har är span och bäbisavdelningar! Tråkigt va!? Jag har aldrig varit där och det känns jättebra.

I cafeterian serveras inget mindre än kulglass, bonbon-godis och lärre. Se till att bjuda dina barn på massor av kulor på sin våffla annars blir barnet bitter som vuxen.

OBS: Jag har inte varit på Paradisbadet på 15 år så några små detaljer kan ha ändrats. De har tydligen skaffat en ny rutschbar kana som du åker med en badleksak. Ser inte bra ut.

Borde tas bort