Doctor Who


Oboy det här är lite knäppt att under de 70000 år som LG2S har funnits som någon typ av medium så har ingen av luffarna någonsin obsessat about Doctor Who och skrivit någon slags artikel om skiten. Eller det kanske någon har, vänta lite.
*Kollar för säkerhets skull*
Näpp! Då fortsätter vi.

Doctor Who är en tv-serie som funnits i ca 70000 år (ja lika gammalt) sen 60-talet. Serien handlar i sin oändliga korthet om en utomjording som kallar sig The Doctor, som har en maskin som är vid liv, som kan resa genom tid och rymd, vilket hen gärna gör med jordlingar, men även folk från andra planeter, och det faktum att hen inte riktigt kan styra maskinen ordentligt gör att de hamnar i både dråpliga och odråpliga situationer, ibland på det dåtida jorden, ibland på det framtida jorden och ibland det då-/nu-/framtida annanstans.

Det började som en slags matinéäventyrsteaterserie där Doktorn var ett surt psycho som kidnappade folk och tvingade med dem på äventyr. Hans karaktär har dock förändrats genom årtionden och idag är han både yngre och gladare/argare. Serien är fantastiskt brittisk vilket är väldigt härligt.

Eftersom att serien pågått så länge och skådespelare har en tendens att åldras och dö, så finns det faktum att Doktorn inte dör, utan regenereras med ett nytt utseende och delvis en ny personlighet. Detta ger nya skådisar möjlighet att tolka Doktorn på sitt sätt. Det har till dagens datum funnits 12 personer som gestaltat henom (juni 2013).

Jag tänker inte räkna upp vilka som spelat Doktorn för om du inte sett serien vet du nog inte vilka de är. Serien har skapat en rätt sjukligt besatt fanbase och består mest av folk som kollat på rebooten från 2005 och framåt. Mitt förslag till folk som vill börja kolla, är att se på rebooten, ha överseende med den första säsongens avslutning och sen kolla vidare. Det blir otroligt bra runt säsong 3. När du kollat igenom dem så kan du ge dig in på de äldre avsnitten. De kan dock vara lite tröga för många, men mitt förslag då är att kolla på avsnitten med den 4:e doktorn, spelad av Tom Baker.

Doktorn älskar svärd *lögn*

Han är lättsam och rolig. Jag tycker personligen inte att det är alls viktigt att se serien i kronoligisk ordning. Tiden är ingen rak linje. Den är mer en wibblig wobblig tidig widig.. grej.