Gå ner i vikt


Vissa vill gå ner i vikt av någon anledning. Vi tycker inte att smalhet är likamed snygghet och framförallt är snygghet inte likamed brahet. Men vi samlar kunskap, det är vad vi gör. Så, såhär gör du:

Rör dig mer.
Ät mindre.
Ät nyttig mat.

Upprepa tills idealvikt är nådd. Klar!

Jepp jepp inte svårare än så. Nämen jag ska skriva en artikel om det. Här kommer det.

- En skitenkel regel är att inte äta socker. Allt som har socker i innehållsförteckningen går bort. Skit i pratet om kalorier och fett, så länge du duckar sockret.
Varning: Sockersubstitut som aspartam gör hjärnan råsugen på socker så om du vill bli av med sockersuget så lägg ner det också. Sockersug är något som försvinner med tiden, så deppa inte sönder för att du inte får äta socker.

- En annan bra regel är, ju mer råvara, ju bättre. Jag brukar köra den här trappan i brahet:
1. Råvaror (Aborre, lök, banan)
2. Torkvaror (Bönor, linser, ärtor)
3. Konserver (Bönor, vattenkastanj, tomatkross)
4. Frysvaror. (Grönsaker, pompa, bär)
De två sista är ofta förkokade grejer så det är inte att föredra, men det innehåller sällan extra tillsatser. Ju mer färdiglagat och färdigblandat det är, ju mer skit har de hällt ner i det. Du kommer nästan alltid hitta socker i innehållsförteckningen, plus att din mage inte får jobba ett dyft för att bryta ner det, vilket för oss till nästa punkt.

- Svårt att bryta ned = Svårare att utvinna energi = Mindre lagrat fett. Tänk dig en morot, när du tuggar i dig den så kommer magen att ha ett jädra jobb att få sönder bitarna och utvinna energi ur kolhydraterna i den. Detta leder till mage och tarm som jobbar mycket vilket leder till hög förbränning, vilket leder till att mindre mat blir till underhudsfett. Kroppen lagrar bara fett när den tycker att det finns ett överskott av energi. Tänk dig nu rostebröd, vitt som faaan, det är i regel sörja när du sväljer det, så magen tar alla kolhydrater direkt och omvandlar dem till värdelös snabb energi som inte förbränns och kroppen ser det som ett läge att lagra fett. Det är det som kallas snabba kolhydrater. Det är därför man brukar säga att man ska äta fiberrik mat.

- Ät tills du inte är hungrig, inte tills du är mätt. Har du ätit tills du är mätt, så har du ätit mer än kroppen behövde. Mätthet är kroppens sätt att säga "lägg av du behöver inte mer, spara till senare!" Hunger är kroppens sätt att säga "jag behöver mer för att fungera". Så om du äter till du inte är hungrig längre, så har du ätit vad kroppen behöver för att fungera och inte en droppe mer. Försök dessutom att särskilja hunger och att vara sugen.
Om jag är på restaurang och får en större portion än jag kommer behöva äta, så äter jag det jag tycker är godast, tills att jag inte är hungrig längre.

- Ät ofta men lite. Håll förbränningen igång med två mellisar per dag. Och mellis ska vara samma kost som nämndes ovan, nyttig mat med bara kolhydrater från råvaror och inget socker. Ett bra mellis kan vara ett äpple, en ostbit och några mandlar. Alltså inte chips, rostmackor med marmelad eller bröllopstårta. Du ska bara ha i dig något bra som håller förbränningen igång men som inte gör dig mätt.

- Om du tycker att det här är skitjobbigt, ha fuskdagar. Ha typ lördagar som en fuskdag. Då kan du käka det senaste inom friterad ost, det äldsta inom weinerbröd och den flottigaste b-såspizzan du hittar på gathörnet.

- Vissa säger att du ska undvika alkohol. Men vi snackar gå ner i vikt, inte förlora livslusten 3-ever. Man skulle kunna säga att det vore bättre att röka gräs, men då får du se upp när du får munchies.

- När/om du tränar, gör ordentliga helkroppsövningar. Jogga tar tid och är inte så effektivt, eftersom att vi människor är gjorda för att kunna springa länge utan att göra av med så mycket energi. Googla "helkroppsövningar" eller "full body workout" och du kan i regel göra det mesta hemma, om du tycker att gymmet är skämmigt.

OBS OBS: ERROR! Det här är inte det snabbaste sättet, snarare det nyttigaste och hållbaraste. Snabbaste sättet är väl att bo i fångläger eller nått.

Men det absolut bästa och härligaste sättet att gå ner i vikt på är att luffa. Du äter mindre, du har inte råd med färdigmat och du rör på dig fördjävligt mycket.

Debatt

Namn/Email skriver:
tjockhet=bra överlevnadsförmåga, överlevnad=bra luffaregenskap. därför bör denna artikel göras om, "gå upp i vikt" vore en mer lämplig rubrik. innehållet bör självklart också ändras för att anpassas till den nya rubriken.

LG2S svarar:
Bra sagt! Tjock och glad är ett skitbra tillstånd. Fan bra att ni inte lyssnar på oss hela tiden.