Luff - The MMRPG


Hört talas om MMORPG? Förutom att vara världhistoriens fulaste och längsta ackronym (massive multiplayer online roleplaying game), så är det också något många ersätter verkligheten med. Grejen är kort och gott, att du är en person i en virtuell värld, som ska bli bättre genom att samla några saker och döda andra saker. Att bli bättre, vet vi alla, kallas för att "levla". När man levlar får man bättre "stats" och då kan man mörda starkare motspelare eller "dragons".

LG2S syn på MMORPG'n är ju så klart att det är helt onödigt när vi redan uppfinnit det bästa rollspelet någonsin. Vi kallar det "Luff".

LUFF
Spelet utspelar sig i framtiden på planeten Tellus. Där är du en vek stackare som ska bege dig ut på en resa. Under resans gång blir du mer hårdhudad, oförskämd och skillad, ju fler hinder och fiender du jobbar dig förbi. Exempel på fiender är "securitas" och "biljettkontrollanter". Det handlar alltså om att levla så att du blir starkare och kan klara hårdare utmaningar.

Genom äventyret måste du inte bara slåss för ditt liv, du måste också äta och sova för att hålla din gubbe i topptrim. Det bästa med spelet är den oslagbara grafiken. Vi kan stolt påpeka att närmare The Matrix än såhär kommer du inte. När din gubbe får ågren så får även du ågren. När din gubbe blir full, blir du det. Och när din gubbe får slut på extraliv så dör även du. Det är den ultimata upplevelsen.

Glöm WoW och lajv. Det är bara bleka kopior. Luff är nämligen också det äldsta rollspelet. Långt innan Tolkien började snacka skit om alver och grejer, så drog folk runt på vägen och samlade XP (X-perience Points - Det som gör att du levlar).

Spelet är gratis, och har ingen månadsavgift. Dock kan du köpa till saker som kan hjälpa dig på resan. Saker som "ryggsäck" och "mat" gör att förutsättningarna förbättras för din karaktär.

Tryggheten är att du när som helst kan koppla ner, och återvända till den trista, men trygga verkligheten.

Själv har jag spelat periodvis i några år nu och en sista fördel är att det du lär dig i Luff, har du även använding för i det verkliga livet.