Djurhögtider


Ja även om djur är ett gäng smutsiga kräk som inte gör annat än jävlas och slåss, så händer det ibland att de tar sig samman och firar en och annan högtid.



Djurafton
Den mest hyllade av djurens högtider. Då firar djuren att de i miljoner år har fått sitta ute och frysa medan vi människor får presenter och kramar inne i stugvärmen. Ofta är det sed att man ger varandra en present. En kvist kanske, eller en gammal snöklump. Djur är snuskigt fattiga.



Nyål
Varje år den 31:a December så föds en ny ål. Det firas med buller såväl som bång. Ålen bärs ut på lejonklippan och hålls ut så att alla de andra djuren på savannen kan kalasa på härligheten.



Första haj
Firas till minne av den första hajen. Då uppstår dopplereffekten. Det vill säga: alla valar mullrar samtidigt och det blir jordbävning. Sen kommer reinkarnationen av Zeus.



Suttone haj
Finns bara i Norge.

Valborgsmässoafton
Valar från hela världen samlas i ring för att tända en jättestor eld och hälsa våren välkommen. Varje år inser valarna att de bor i kallt och blött vatten där ingenting utom magnesium kan brinna. Alla simmar hem och ingen kan se tårarna som förlöser sig i havsvattnet. De somnar ensamma. Samtidigt får en fin människa ligga i närheten av en sprakande människovalborgsmässoaftonbrasa.



Annandag hingst
Firas till minne av människans seger över de hedniska hästarna. Ironiskt nog är det hästarna som firar. Dumma hästar. Festligheterna pågår ända fram till tredjedag hingst.