Trästocksfestivalen


Om du trodde att Urkult var världens i särklass nordligaste festival, så har du fel.

Gör såhär:
Åk norrut. Du kan inte missa det, finns nämligen bara en väg i hela Norrland.
När du kommer till en skylt som det står Skellefteå på, så öppna bildörren och kasta dig ut. Se till att forma kroppen som en boll, för att bilens höga hastighet inte ska skada dig.
Nu är det såhär, campingen ligger ungefär arton (18) mil utanför själva Skellefteå, eller det känns iaf som det. Arvika, släng dig i väggen.
För att slippa gå längre än dödslångt, så köp med dig så mycket sprit du kan bära. Och då menar vi bokstavligen sprit. Öl är för töntar på Trästock.
Undvik noggrant att röra dig i närheten av festivalområdet, det är en gratisfestival för fattiga människor. Poäng till Arvika som har blivit svindyrt! *jubla*
Som sagt, festivalen är gratis, och nära resväg till i stort sett alla större städer i Norden. Vilket gör att alla är där.

Men hur som helst. Nu är du på campingen. Du kom väl på måndagen? Bra! Då är du garanterat först där. Luffreportrar anlände på onsdagen 2009 och fick kommentaren "trästock? men den börjar ju imorgon". Dvs folk vet ingen om hur man festivalförfestar.

Du får inte ha glasflaskor på campingen, men det skiter du i. Sedan när finns det kosken på PET? Släng ner glasflaskorna i en Frasses-papperpåse och känn dig som en amerikansk hobo.

Homosexualitet bland snubbar har inte riktigt nått Skellefteå, så när det vankas festivalhångel med sin kära killkompis så var beredd att få slåss den kommande timmen. Men det är ju coolt att slåss. Eller? Man vet inte.

Det kostar 200 att campa förresten. Men det är bara på låtsas. Fixa en söt person som du får sova med, eller balansera över bäcken där det är en passage av livsfarliga stenar du kan gå på.

Vakterna är rätt schysta oftast. Dvs det är inte som grisarna på Peace & Love. Utöver det så är väl stämningen rätt hetsig på nattekvisten. 16-åriga kids, nazister, punkare, riktigt dryga neoluffare och en BD-panda gör att det blir rätt mycket turbulens.

Men som alla andra festivaler så finns det så klart jätteschysta och fina personer. Du får hålla ögonen öppna. OBS: Finns bara ett bra camp. Gäller bara att hitta det. Hitta det först. Vara starkast! BÄST! AN ANIMAL! *bögar ur på festivalbakfyllan*

Nej men trästock kan vara riktigt underbart om man bara är öppensinnad och trevlig mot rätt folk och inte tar skit från fel folk. Jag drar nog dit nästa år i alla fall.