Ben


En slags pinne som gör det möjligt för dig att effektivt röra dig i rummet, utan mekaniska hjälpmedel. En del djur har olika mängd av dessa, vilket ställer till med förvirring i djurvärlden. En schimpans kollar på en gasell och tror att han ser dubbelt. Stackaren tittar förvirrat på spritflaskan i handen och slänger kvickt bort den.
"Vad fan var det i den där koskenkorvan egentligen" muttrar han, innan han lägger sig på parkbänken och somnar. Morgonen efter är han död. Han blev 14 år!

Men det här behöver inte hända längre, för nu kan schimpanser googla på djur mängd ben mening varför hur många och hitta den här artikeln. Här kommer några snabba tips om hur du hittar rätt i bendjungeln.

Tusen ben
Det finns bara ett djur i världen som har så många ben, jag talar så klart om tusenfotingen. Det gör att den är jättesnabb och läskig. "Om jag ändå bara hade femton ben, eller sexton, så behövde jag inte vara så avskydd" kanske en tusenfoting säger, när folk flyr i panik.

Åtta ben
Näst flest ben i världen har spindeldjuren, som ofta misstas för att vara insekter, vilket inte stämmer. Spindlar och insekter tillhör dock båda gruppen leddjur. Ni kanske har sett myror gå på led, just det, ingen slump.

Sex ben
Appropå myror så är dessa mest kända för sina sex ben. Vet ni vad som är sjukt? Getingar och myror är släkt! Javisst att de båda har drottningar och drönare, men asså den ena är ju i träden och den andra är på marken. Som negrer och vikingar. Men naturen behandlar alla lika.

Fyra ben
Bland däggdjuren är det ju fyra ben vi oftast ser dem ha. Gasellen har fyra ben till exempel. Samma med myrsloken och gasellen.

Tre ben
Människohanen har tre ben. Tyvärr går det tredje benet inte att gå med. Det kan bara utsöndra sekret och attrahera sexpartners. Man kallar ofta det här tredje benet för "näsa".

Två ben
Okej seriöst nu. Apdjur har två ben hela bunten. Samma med kängurun och dess anfader T-rexen. Fåglar kör på samma grej, men ingen tycker om dem ändå.

Träna dina ben. Då kan du luffa mycket. Eller kanske bara jogga en massa. Jag tycker att om man ska jogga så måste man ha ett ärende. Det är så jädra dumt att bara springa. Man måste ju gå på affärn i alla fall. Eller säga hej till en kompis några kilometer bort.
TJOHO!