Att klara sig undan rövare


Åh! Jag är så frälst! Än en gång har denna livsguide hjälpt mig och snart även er, att klara er undan svåra situationer, som till exempel att bli attackerad av rövare.

Men vilken livsguide är det jag pratar om? LG2S? Wikipedia? Internet? Google? Eniro 118100?

Nej, det är såklart bibeln jag talar om! Bibeln har nämligen ett väldigt ingående stycke som förklarar hur man klarar sig undan att bli attackerad av rövare!

Du behöver:
En bihustru (den andra du gifte dig med, vet du).

Såhär går du tillväga:
När du hotas av rövare som vill dig illa ger du dem helt enkelt din bihustru istället, så blir alla nöjda och glada.

Bibeln beskriver det såhär:
Det var en gång en man (vi kan kalla honom för Reinfeldt) som var påväg hem från sin svärfar, och behövde någonstans att sova en natt, så han knackar helt enkelt på hos en gammal man (vi kan kalla honom för Hägglund) i staden Giva, och frågar om han får slagga där. Eftersom lagen i landet sa att man var tvungen att låta främlingar övernatta hos sig så bjöd Hägglund Reinfeldt att komma in.

Men på natten kom det rövare och knackade (!?) på dörren och sa "Skicka ut Reinfeldt, vi ska ligga med honom!" (Det här är faktiskt exakt så som det står i bibeln). Detta ville såklart inte Reinfeldt, men eftersom varken Hägglund eller Reinfeldt var så sugna på att slåss mot rövarna kom Hägglund på en plan; han ropade ut till rövarna att även Reinfeldts bihustru fanns i huset (vi kan kalla henne för Filippa), och om rövarna bara lämnade Hägglund och Reinfeldt ifred så skulle de skicka ut Filippa och så fick de göra vad de ville med henne istället.

Sagt och gjort, rövarna tyckte att det var en bra idé, så Filippa slängdes ut utanför huset och rövarna våldtog henne hela natten fram till morgonen då de lämnade henne för att åka tillbaka till sitt rövarnäste. Filippa mådde såklart inte så bra efter den långa natten, men lyckades ändå kravla sig fram till trappan till huset, där hon tillslut föll ihop.

Dock är det ingen som bryr sig om henne där hon ligger, och det är först när Reinfeldt har vaknat, ätit frukost och bestämt sig för att det är dags att fortsätta resan hem som han går fram och säger till henne; "Res dig upp, vi ska ge oss iväg nu". Tyvärr fick han inget svar, eftersom hans fru var död.

När han tillslut kommer hem till sin egen gård gör han som så att han styckar upp henne i tolv delar, skickar iväg delarna till Israels alla städer och ber dem hjälpa till att hämnas det brott som begåtts mot honom. De andra städerna blev såklart upprörda, så alla gick de till gemensamt angrepp mot den stad där rövarna höll till. Hela kriget slutade med att hela rövarstaden utplånades sånär som på några få män, men eftersom man ändå ville att staden skulle få överleva hade man nu fått ett nytt problem. Alla kvinnor i staden hade dödats, och man ville ju inte ge bort sina egna döttrar till rövarna, så att de kunde gifta sig med dem.

Lösningen blev helt enkelt att man begav sig till en annan stad, Gilead, som inte hade ställt upp på kriget, och där dödade alla män och alla kvinnor som någongång hade haft sex med en man. Kvar efter den slakten blev ungefär 400 orörda småflickor som man gav till de överlevande rövarna så att de skulle kunna gifta sig och skaffa barn. (Fotnot 1)

SLUT!

Så nu vet ni vad bibeln förespråkar att man gör om man utsätts för rövare som försöker ligga med dig. Skicka ut din fru/sambo/flickvän istället, så kan du dessutom använda händelsen som svepskäl för att starta krig. Det är till och med mer uppfinningsrikt än de ursäkter George Dubbelve Buske kom på för att starta krig!

Fotnot 1:
Det här är alltså en historia direkt hämtad ur bibeln (Domarboken, kapitel 19). Det enda som inte stämmer överens med vad som står i bibeln är namnen som används. Viktigt att påpeka är också att gud såklart stöttade hela historien, och tyckte att det var en bra idé både att skicka ut Filippa, att sen starta krig och slutligen att ge bort en annan stads kvinnor till de överlevande rövarna.