Solglasögon


Ännu en gång har jag hittat ett ämne som är helt sjukt att av 1600 artiklar så har ingen nämnt det här.

Jag snackar om den sköna personens bästa accessoar, brillsen. Docent Död gjorde ju en låt om brills som är väldigt sann, och konstig. Men mest sann. Den handlar om att man kan vara sig själv under sina solglassbriller.

Och det är ju det som är grejen. Solglajjer funkar som en slags sköld mot omvärlden. När folk inte ser dina ögon kan du titta vart fan du vill. Och det kan man ju annars också, men då ser ju folk att du bryr dig. Nu kan du istället titta på vafan du vill, du kan betrakta din miljö, och på samma gång framstå som att du skiter i den. Du ser dem, men de ser inte dig! Du är en skugga, en fantom, en dragon! En annan kul grej är att folk ofta tittar mer tydligt på dig, eftersom att ni aldrig får ögonkontakt och vill titta bort.

Dessutom är mörkat eller speglat glas mycket snyggare än de där äckliga ljuskänsliga gelatinkloten, som sitter som ögon sedan vår hemska blodiga födsel. Nä lägg ett par tonade glasskivor över skiten så att vi slipper se. I framtiden kan man förhoppningsvis operera in solglasbrillor rakt in i ögonen. Fan vad coolt det skulle se ut.Det bästa är ju om man har en bra hund också, självklart. Men sånt händer mest bara i filmen Ghost in the shell.

Att få tag i billiga och snygga solbrillsglajjer är en konstform. Oftast innebär det en eftermiddag på stan för att hitta några som går under 80-lappen men som ändå inte får dig att se ut som en fjant. Du kan ju titta på second hand, men oftast finns det mest gammelpersonsbrillor där. Men de sjukt vanliga och snygga pilotbrillorna brukar kunna förekomma lite överallt. Vet du inte vad som är snyggt, så ta ett par pilotshades. De kostar sällan mycket, i alla fall om du inte går på någon dyr skitaffär.

Och skit i UV-skydd. Vem fan vill skydda de där vidriga slembollarna man har tvingats ha instoppade i sitt kranie? Inte jag iaf! Stare into the sun! Krossa pupillen!