Mixer


Ja, hur inleder man en sån här artikel? Det finns ju så mycket på ämnet att skriva om. Formen, färgen, priset och knullstämningsförhöjningen, för att bara ta några exempel.

Men aja, en mixer är en sån där härlig grej som heter exakt det den ska göra. Den ska mixa saker. Och ja, den kan mixa skivor om du vill, men det kommer inte att bli det resultat du antagligen är ute efter. Besvikelse och en Ace of Base-skiva mindre, utlovas. Fast fan, ibland så mixar den inte alls, då gör den bara sönder saker. Så egentligen borde det heta mixer/göra söndrare En mixer/göra söndrare är så bra på att göra sönder saker att ofta blir det bara en gegga kvar av grejen du la i. En höna till exempel.

I följande experiment av LG2S forskarlag ser vi hur bra en mixer/göra söndrare är på att mixa eller göra sönder saker:
Objekt: Lax - Resultat: Gegga
Objekt: Öring - Resultat: Gegga
Objekt: Tomat, chilli, vitlök, salt - Resultat: Chillisås
Objekt: Kikärtor, vitlök, salt, olja, citron m.m - Resultat: Hummus
Objekt: Spädbarn - Resultat: Humor

Sen går vi in på Mixer/göra söndrare-kunskap B. Fördjupning. Janne Långben är lärare, och han lyckas precis blanda pedagogik med några fräcka skämt. Här lär vi oss att tillsammans med några extra tillbehör, kan mixern/göra söndraren göra sönder saker så att de inte blir gegga utan, t.ex skivor eller strimlor.

LG2S forskarlag som har läst ända upp till Mixer/göra söndrare-kunskap C, kunde med Janne Långbens stadiga vägledning göra följande experiment:

Objekt: Gädda - Resultat: Skivor
Objekt: Abbarn - Resultat: Skivor
Objekt: Potatis, Lök - Pot.grat.
Objekt: Purjo, lök, kål, potatis - Resultat: Soppa
Objekt: Hamburgare, Coca cola - Resultat: Lunch

En stavmixer/stavgöra söndrare är helt klart det billigare, och det funkar rätt så bra när man ska göra gegga av saker. Men vill du leka med oss stora personer, så är det bästa att du köper en sån där dyrare med tillbehör.

De nya modellerna har ofta värsta systemet för att man inte ska bli av med fingrarna också.