Solipsism


Ok, nu blir det lite filosofi, vi kommer med andra ord att söka en sanning vi förmodligen aldrig kan uppnå, och därefter viga hela våra liv till att bevisa att vad vi tror är rätt. Inga fler trygga nätter för oss, med andra ord.

Solipsism är i alla fall en världsåskådning som bygger tanken om att det enda jag faktiskt VET existerar är mina egna tankar, det vill säga "Jaget", och i viss mån även min kropp. Detta innebär att det enda jag, för mig själv, kan bevisa som existerande är jag själv, vilket i sin tur gör alla andra "personer" och föremål till tankar skapade av mig.

Det här kan tyckas vara ett konstigt resonemang, men den enda anledningen till att du upplever det så är för att jag, när jag i mitt huvud skapade dig, av någon anledning inte gav dig förmågan att förstå resonemanget. Detta ber jag såklart om ursäkt för. Jag har inte fullt så bra koll på mina tankar som jag ibland önskade att jag hade.

Hur som helst; jag ville egentligen bara berätta för alla "personer" i mitt huvud att jag har kommit på hur det ligger till, och att jag för den sakens skull inte kommer att se ner på er. Tvärtom är ni ju alla en direkt del av mig, något som jag har skapat, och jag kommer därför vara extra försiktig med er.

Tack för att ni finns i mitt huvud! Det hade varit så ensamt annars (vilket kanske var anledningen till att jag skapade er från första början).