Tisdagsöl


Precis som artikeln om bröst så är det här ett ganska jobbigt ämne att skriva om som man. Inte nog med att vi inte vet något om saken, vi har dessutom en ganska romantiserad syn på den. Dock finns det saker en man måste göra, nämligen göra det en man måste göra. Här kommer LG2S artikel om Tisdagsöl.

Historia:
Tisdagsölen började någon gång i mitten av 1900-talet, men har nu spridit sig avsevärt och är därför inte längre något som endast arrangeras av alkoholister. Istället skulle man kunna säga att tisdagsölen idag i första hand brukas av ungdomar i åldrarna 20 till 38.

Hur gör man?
Konceptet bakom tisdagsölen (från och med nu kallat T-öl) är enkelt. Det hela går ut på att man träffas ett gäng personer, varje tisdag runt klockan 18.00 på Pastabaren i Örebro, och dricker måttliga mängder öl tillsammans. Det finns dock några viktiga saker att tänka på:

* Ölen du dricker ska vara billig, helst billigast, och det som står högst i rang är att helt sonika beställa bara "kvällens" i baren.
* Bli inte för berusad, undersökningar har visat att T-ölen inte är rätt forum för fylla.
* Var snäll mot barpersonalen. Det finns inget värre än stamkunder (T.ex. Niklas), som svinar runt varje tisdag.

Frågelåda med fejkade frågor:
Fråga:
Hej Lg2s, Jag är en rödhårig kille från Örebro som nyligen flyttat till Linköping. Tyvärr är det förlångt att åka till Örebro varje tisdag, så jag undrar om det går att göra T-öl på vilken pub som helst?

Svar:
Ja, det går bra, men det finns vissa regler. Till att börja med får du inte ens tänka tanken att arrangera T-öl på någon fancy inneklubb med hög musik, det är helt enkelt inte rätt. En sunkkrog med spelautomater och gamla alkoholister i bakgrunden ska det vara. Dessutom måste du också minnas att T-ölen har ett ursprung, så om den praktiseras på andra ställen än på Pastabaren i Örebro bör man inleda varje tillfälle med en kort minnesstund där man helt enkelt tänker på den modiga barpersonal som en gång i tiden offrade rykte och hälsa för att göra T-ölen möjligt.

Fråga:
Hej LG2S,
jag har hittat en sunkkrog i Borås som jag tror kan passa för T-öl. Hur vet jag om den är godkänd?

Svar:
Hej kamrat. Din fråga är enkel att svara på. Det enda du behöver göra är att ta några bilder med din digitalkamera, både inne på krogen, och utanför, och sedan maila dem till oss för godkännande. Granskningen kan ta några veckor, så bli inte förvånad om du inte får svar direkt. (PS. LG2S använder sig av samma system som när Lunarstorm granskar din presentationsbild, det vill säga Cash is king, eller som vi brukar kalla det; "Köp dig före i kön". Sätt därför över 400 kr på vårt konto, så kommer din krog bli granskad och godkänd snabbare. Lycka till! DS.)