Att skicka en låt


Ja nu på 2000-talet så skickar vi inte ris eller ros till folk. Vi skickar mp3-låtar av halvkass kvalla. Men kan man skicka vilken låt som helst? Kan man skicka November Rain med Guns & Roses? Nej det finns saker man faktiskt inte skämtar om. En dag plockar jag fan dig Axl Rose. En dag din jävel.

Det finns i regel fyra kategorier av låtar man skickar till varandra.

Låt man vill visa hur bra den är
Brukar oftast sluta i en ljummen kommentar från mottagaren, eftersom att personen inte alls har samma associationer som du har till den. Dessutom kanske du inte ens räknat in genre och liknande grejer som kan vara avgörande. Men ja vi förstår att det är frustrerande när folk inte fattar hur jävla apbra just den låten är. Sorry men du står ensam.

Låt som är konstig
Ja party och spexlåtarna är ju ett faktum. Och visst är de roliga, och visst är de inte alls November Rain, som tur är. Se till att klargöra att det är en rolig låt och inte en bra. Annars blir det pinsam stämning på interwebben.

Låt som du vill förändra någons musiksmak med
Nära besläktad med låt som man vill visa hur bra den är, men den här är snäppet mer osympatisk. Den här dyker ofta upp när man just blivit tillsammans och vips så ska man bearbetas och förändras. En person försökte metodiskt få mig att lyssna på emo en gång, och en annan kunde knappt vänta på att få mig att lyssna på Kent. En av dem lyckades.

Låt som man tror att den andra skulle gilla
Den här är ju faktiskt den bästa. Visst man vill visa hur bra man själv tycker låtar är, eller man vill omforma en stackars 16-åring till emokid, men det viktigaste är ju att mottagaren njuter. Den som zå att säga "får varm sexjos i ansiktet".

Jag har Daggmask med Dreamnation på datan om någon vill ha?