Djurrätt


Det finns mycket hat här i världen. Ett av dessa hat manifesteras i vad? Just det. Djurrätt. Det är ett levnadsätt som bygger på att det är rätt att hata djur.

Det är inte vilka djur som helst. De som får ta den största smällen är kossorna, hönorna och grisarna. Varje dag bojkottas över TUSEN grisar, hönor och kossor. Samtidigt kan en vegetarian titta på ett lejon eller en panter och tänka "okej men kom inte tillbaka".

Det värsta ändå är att djurrättsföreningar vill ta till exempel hästar och slänga ut dem från travbanan. Det bästa hästar vet är att dra en vagn runt i en cirkel, men det skiter djurrättare i. De vill att hästar ska leva i hyddor i skogen och käka banan. Banan som inte ens alla tycker om!

Alla har vi hört om minkfarmar och deras öden. Unga oförståndiga människor smyger dit på natten och jagar ut minkarna. Dessa minkar klarar sig inte ordentligt i naturen och hamnar tillslut i förorterna där de bort trångt och lever på vildrosor, blåsippor, linblom och kamomill.

Men vi kan pusta ut. Vad få vet är att många djur faktiskt trivs med att inte ätas eller leva i slaveri. Så många som sysslar med djurrätt gör faktiskt djuren rätt. Ironiskt va?

Appropå ironi. Har ni tänkt på det faktum att det är ganska ironiskt, att sakerna Alanis Morisette sjunger i låten Ironic inte är ironiska? Oj nu imploderade universum.