Jörg Buttgereit


Tysk regissör med sin toppperiod* under slutet av 80- och in på 90-talet. Skulle få David Lynch att gråta av skamsenhet för att han är så lätt och mainstream.

Bland de mest välkända filmerna har vi:

Nekromantik
Kanske den mest omtalade. Handlar om en ung man och hans förmåga att ta hem lik och delar av dem, till sin fru så att de kan gegga med dem och ha sex. Höjdpunkten är nog när de drar hem ett ruttet lik och trycker ner ett bordsben där penisen suttit, trär på en kondom och låter sexfesten börja. Hon sticker sen med liket och han hugger ihjäl sig själv i buken efter en och annan ångestmardröm.
Sensmoral: Sex med lik är ingen dans på rosor, tillskillnad från vad man hört.

Nekromantik 2
Den efterlängtade uppföljaren. En kvinna gräver upp förra filmens huvudrollsinnehavare och en hel del nekrofili följer. En naken man äter hundratals ägg och snackar om änder från Island. Ja den här är helt klart lite svagare än föregångaren. Det sämsta är att i en scen så styckar de jävlarna upp en stackars säl. Vem fan vill stycka upp en säl? Det är ju det bästa djuret! Nä minus i betyget för det.
Sensmoral: Var dig själv.

Schamm
Handlar om en snubbe med jättefula kalsonger. Han mördar lite folk, ligger med ett uppblåsbart torso, drogar en tjej (syster?) och runkar på henne, hallucinerar vaginavarelser med tänder på "fel ställe", spikar(!) sig själv i förhuden och avslutar hela sin själsliga resa med att ramla av en stege och dö. Oj då, spoiler. Men ja, filmhistoriens lamaste seriemördardöd. På slutet får man se en järnhäst i massa rök. Utan synbar anledning.
Sensmoral: Vi är nog alla järnhästar minst en gång i livet.

Sen har han gjort filmen med det bästa namnet någonsin: "DER TODESKING". Hallå!? DÖDSKUNGEN! Jag har inte sett den än men tydligen ska den vara "krejsy" och "far out".

Kommer tydligen med en komedi 2009 som ska heta Captain Berlin versus Hitler. En glad skrattfest för hela familjen.

Tror hans filmer kan vara kluriga att få tag på i din närmaste Statoilbutik så testa internet istället.

* Man kan ju inte bara ta bort ett p!!