Lucia Movie Night


En gång varje år händer det! En gång varje år samlas hela Sveriges ungdomar för att tillbringa en hel natt tillsammans! I have a dream! En gång om året är det natten till Lucia!

En kort bakgrund:
Lucia var en tjej som levde i Italien långt innan de var bra på fotboll, och långt efter att det blev inne med vita sovkläder. Hon var såklart den blondaste och snyggaste tjejen på sin högstadieskola, och utsågs därför att få vara den som gick längst fram, med ljus i hår, i ett led av tjejer, tomtar och pepparkaksgubbar (fotnot 1). Som en hyllning till detta samlas vi varje år på diverse dagis, förskolor, högstadieskolor, mellanstadieskolor, gymnasieskolor, musikhögskolor, arbetsplatser, idrottsarenor, pastabarer och allt annat med eller utan tak i ett försök att reproducera denna händelse, och för att komma ihåg att det finns två grupper av tjejer på alla skolor; de snygga och de fula.

Åter till ämnet:
Men allt det här är ju såklart förlegat sedan länge, och trots att det utspelar sig överallt varje vinter är det sedan en tid tillbaka en mycket mer populär sysselsättning att istället supa, leva rövare och frysa natten mellan den 12e och den 13e december varje år (fotnot 2). Som en lösning på detta "problem" bland "ungdomar" och "djur" kom den svenska biokedjan SF på den briljanta idén att istället ordna drogfria sammankomster för unga filmentusiaster runt om i Sverige, denna kväll. Det kallas för Lucia Movie Night.

Lucia Movie Night startade för exakt 19 år sedan på en biograf i Vellinge kommun (fotnot 3), men har nu spridit sig till hela Sverige. Konceptet bygger på att man varje Lucianatt visar tre stycken långfilmer, som ännu inte haft premiär, och dessutom blandar in lite föreställningar från dansare på Estetprogrammet med inriktning Dans på Karolinska skolan i Örebro, som pausunderhållning. Dessa dansare brukar sällan hålla speciellt hög standard (fotnot 4), men den unge, snygge killen i vit, uppknäppt skjorta brukar liva upp stämningen när han som final på ett sensuellt och charmigt sätt smeker av sig sagda plagg och slänger det över axeln.

Lg2s åsikt om arrangemanget:
Lg2s tycker att Lucia Movie Night är gay, på ett bra sätt.

Ha en trevlig dag!
Tjipp!

* Fotnot 1: Källa: Lg2s sysslar inte med källor. Prova Wikipedia istället.

* Fotnot 2: Att supa och leva rövare är såklart en trevlig sysselsättning, så Lg2s försöker på intet sätt moralisera över detta. Vad vi dock motsätter oss starkt är att göra det utomhus i december.

* Fotnot 3: Detta är såklart bara ren lögn, och Lg2s vill därför inte kommentera saken närmare. Om du vill veta mer kan du alltid rådfråga Wikipedia.

* Fotnot 4: För fullständig låttext, googla "Peps Persson +Hög standard +lyrics".