Hemligheter


En hemlighet eller "hemlis" som vi brukade kalla det är något som man bara avslöjar för en viss utvald skara människor medan man medvetet utestänger alla andra. Man kan kalla Spy Bar på Stureplan för en hemlis.

Ett exempel på hur en hemlis skapas kan vara som följer:
Gamle Larsa har skjutit hunden. Hans fru Bozze-Anna vet inget om detta.
Bozze-Anna: "Har inte sett hunden på flera minuter. Har du skjutit den, mannen min?"
Gamle Larsa: "Jo nog har jag skjutit den alltid. Men säg det inte till sonen. Den var ju trots allt hans."

Våra två vänner går nu resten av sitt liv med denna mörka hemlighet och tar med sig den ner i graven.

Men hemlisar kan ju vara mysigt också. Som om man ser en snygg kille och vill hångla med honom. Det är kanske inget man berättar rakt av. Då har man en liten hemlis som man kan berätta för sina kompisar eller bara hålla för sig själv. Inte ens när man väl hånglar med personen behöver man säga att det var det man ville. Man kan gå så långt och säga att man inte alls vill, men gör det ändå. Som en våldtäkt, fast bara på låtsas.

Man kan ju som sagt ha en hemlighet helt för sig själv. Typ vad man tänker på för konstiga saker när man tar på sig själv, brukar vara populärt att aldrig berätta för någon. Då är det en superduperhemlis. Jag tror att många superduperhemlisar är nästan exakt samma hos många människor. Jag och en vän satt en gång och berättade vad vi tänkte på när vi "bantade" *host host* Det var nästan exakt samma sak, vi människor är allt konstiga vi.

Jag tror att alla har hemlisar, även äkta par som påstår att de berättar allt för varandra. Det är nog viktigt att vi har det för vi är så knasiga och samhället kräver av oss att vi är oknasiga att hemlisar blir ett bra gränsland. Dessutom måste man ju ha något att skvallra med sina vänner om.

Visste ni att Krank bara har ett öra? Skulle inte berätta men lova att inte säga till någon!