Rasism


Rasism går ut på att man tycker att till exempel sydamerikaner är världens vidrigaste svin. Eller att pudlar är snäppet bättre än taxar.

Många tycker att rasism är en dålig sak, precis som många tycker att godis är gott. Men rasism baseras ofta på något som kallas för fördomar. Det går ut på att man tror att folk beter sig på ett sätt för att de hört på stan att det ska vara så.

Grejen med fördomar är att de ofta kan motbevisas. Till exempel om en kille tror att alla negrer kan tala flytande baklänges så kanske han träffar en neger på krogen som inte kan det och plötsligt börjar han tänka om.

Men kan rasism vara rätt ibland? Jag menar att tänk om en person fått sin fru dödad av en person med en ras så lär det ju kännas bättre att få hata den rasen. Som om en kines får sin ras dödad av inuiter så kanske det känns bättre om han får skrika "jävla inuiter, dra åt helvete". Dåligt blir det ju om han röstar på ett parti som vill ge inuiter mindre rättigheter och vips så får alla inuiter betala priset. Nej det är nog bäst att rösta på miljöpartiet för säkerhets skull.

Sammafattningen lyder. Rasism är skönt, men kan ha grava konsekvenser. Precis som sex.