Fyllecell


Det är en väldigt konstig regel som säger att om man druckit en massa sprit och sen rör sig på allmän plats så ska man stängas in i ett litet rum med en madrass i några timmar. En fyllecell. Ingen vet riktigt om det är ett straff eller en vänlig gest. Nej vet ni vad. Vad tänkte kungen när han uppfann den här lagen egentligen? Hur formuleras den här lagen egentligen. Säkert med massor av stavfel då kungen blev känd just för sin dyslexi.

LG2S ringde 90 000 och frågade. De sa såhär:
"Varje helg ska 100 av landets fullaste personer tvingas med våld, om nödvändigt, att sova ruset av sig någon helt annanstans än hemma".

För att alla fyllecellsnoobs ska veta lite mer om hur det är så får du tre anekdoter att jämföra.

#1 - En anonym reporter
En snubbe var på luffen i Göteborg. Där drack han sprit på vad som på den tiden kallades Kompaniet. En bar med massa hemska synthare och annat pack. Hur som helst var han 17 bast och brukade inte dricka så ofta. Det slutade med att han somnade i en rabatt. Sen kom två poliser och släpade med honom in i ett litet rum med en madrass. Vad vi lär oss av den här historien är att det är sämre att hamna i fyllecell när man är under 18, för då ringer de ens föräldrar, och om ens föräldrar är beskyddande eller mesiga så blir de kanske arga. Dessutom kan socialen bli inblandad och det är ju hur fånigt som helst. För ingen ungdom har ju druckit sprit förr.
Tåls att nämna att jag satt och kollade på George Carling och åt majskolvar när det här ägde rum. Pjuh, tur för mig.


#2 - En till anonym reporter
Kort historia. Han gick gatan fram. Lagom full. Skulle precis hem och stannade bara för att beställa en pizza. Vips så kom polisen och sa att han var för full. Utan att egentligen lyssna på killen alls, så släpade de in honom i ett litet rum med en madrass. Vad vi lär oss av den här historien är att de kan komma från ingenstans och ta dig utan att du egentligen alls är redlös. Känn dig aldrig säker! Se dig alltid för! Lyssna på mor!

#3 - Ännu en anonym reporter
Det är 2002 i den soliga byn Göteborg, tidig vår. Freezing cold. Jag har sovit runt i loft och kyrkolokaler i snart en vecka, med mig har jag en sovsäck av papp i en ryggsäck. Det är rökigt och öligt på det populära ölcaféet Sticky Fingers. Jag sitter där och sörplar tillsammans med mina gamla göteborgskravallernakamrater. Vi sjunger gamla E.A.K.-hits. Av någon anledning fylls hela bordet med massor av Bärsen (öl).
SVART
Ljuset går upp. Jag sitter kvar. Ingen jag känner sitter kvar. Sticky är halvtömt. Några vakter tar hand om mig, ber mig hämta ut från garderoben. Jag känner mig på busigt humör. Säger "aeh jag tror jag har tappat min lapp" och spyr på garderobsdisken, samtidigt som jag känner på min garderobslapp i bakfickan.
SVART
Inuti en polisbil. Känner mig fortfarande på bushumör. Lurar poliserna att jag är nazist. Så att dom skall gilla mig.
SVART
Fyllecellsdörren stängs och låses. På dagis fanns det små madrasser som två ungar kan sitta på. En sådan har jag som säng. Kurar ihop mig till en liten bebis. Vaknar 6 timmar senare med smärtor i stjärten och blir utsläppt utan aning om vart stan ligger.
Vad kan man lära sig av detta? Jo, det här måste ni tänka på. När man checkar in på Fyllecell Hotel så måste man ge alla prylar till en polisfröken. Men det är lugnt. För man får tillbaka dom när man checkar ut.
Väskan då. Med min sovsäck av papp. Den var en pärs att få tillbaka. Lärdom: Busa inte när du är full och bortkommen.


Slutligen kan vi också berätta att man inte hamnar i något register om man hamnar i fc. De stänger mest bara in dig i ett rum och släpper ut dig igen. Jättekonstigt som sagt. Jag vet inte, men om du känner att det är värt det så kan du ju alltid hamna i fc bara för att få någonstans att sova. Dock får du droppa en droppe sprit på tungan så att de inte märker att du är nykter. Eller så kan du ju medvetet dricka dig redlös, men det kostar ju skjortan med dagens spritpriser.

Roliga fakta som Milq lärde mig är att det inte är lagligt att sätta folk i fc. Det är nämligen frihetsberövande utan att vara ett riktigt gripande. Ej tillåtet.. men för att citera pojkar med känslor: "det skiter regeringen i" (ej inspelad låt i dagsläget).