Anton Maiden


1980 den 24 februari föddes en liten palt som en dag skulle bli en av modern tids stora rockgudar.
Ingen har väl undgått att beröras av hans covers på Iron Maiden. Med en dedikation som brann likt tusen eldar och en falsksång som fick älgen att gråta sjöng han in låtarna på sin dator med en midislinga som komp. Anton var varken snygg eller cool. Men han visste att musik handlade om inlevelse och skaparglädje.

Vad sjukt få vet är att han var värsta luffaren. Mellan 1999 och 2002 hann han med att resa först till Chile och Argentina. Någon månad senare blev det Kina. Han firade sen millenieskiftet medans han reste jorden runt.
Resten av 2000-talet reste han runt i mellanöstern och asien. Efter att ha jobbat som fiskrensare i Norge drog han på sin sista resa till sydostasien.

Men den 1:a november 2003 dog han. Spekulationerna runt hans död är, som hos många andra legender, otaliga. Vissa trodde att han gick bort sig i skogen. Detta dementerades senare med att han blev mördad i en gränd i Borås. Andra säger att han begick självmord där. LG2S forskarlag gissar att det var opiumet som tog honom tillslut. "It's hard livin' the rock'n'roll life", är deras förklaring.

En sann luffare och en sann rockidol. Nu finns du där uppe med de andra hjältarna Anton. Dricker hallonsoda med Johnny Cash, Kurt Cobain och Joelbitar.

Anton Maiden asså - Rest in peace