Fällkniv


Det har i alla år (4) varit populärt att kombinera saker. Kniv och gaffel, inlines och hockey, handduk och näringstillskott, emo och core.

Fällkniven är givetvis den nyttigaste apparaten när det kommer till kombos. Om man inte räknar vattenflaskor som är kombinerade behållare och (dåligt) vapen.

Det finns en hel jävla uppsjö av varianter på fällknivz. Vi kan ju dra de viktigaste verktygen den ska ha.

Kniven - Därav namnet. Finns alltid med typ. Utalas "niiifen". Funkar bra som skärredskap, ätredskap och vapenredskap (akta bara så att du inte hotar folk i onödan, folk blir arga). Många fällknivar har bara en nif, och det duger gott och väl.

Konservöppnare - Brukar kräva ungefär två timmar av ens liv för att öppna en konserv tonfisk. Men du får in den rätta knycken snart. Det är bra att ha i alla fall! *försvarar*

Kapsylöppnare - Egentligen helt värdelöst eftersom att alla med lite stil kan öppna en flaska mot vad som helst. Men kanske kan du få ett ragg genom att just du har en öppnare.

Korvskruv - Visst det låter konstigt men på många parkfester kan det vara eftertraktat och visst vill man vara en fransois och öppna alla snyggingars flaskor så att man kan snylta på dem.

Skruvmejsel - Äh vafan.. Det enda du behöver är en kniv på din fällkniv. Resten är bara skraltigt skit som går sönder, inte behövs eller inte funkar. Vafan skulle man med en skruvmejsel till på luffen?
Fixa en robust kniv som går att fälla in. Gärna snygg eller svart. Kolla i farfars gamla lådor. Han har fan alltid en liggande.