Tetris


Tetris, spelet med den mest gripande historian i mannaminne som enbart är uppbyggt på fyrkanter.

Aleksej Pazjitnov utvecklade detta underbara spel till konsolet Game Boy under sin tid på Vetenskapsakademin i Moskva. Aleksej var matematiker och hela spelet är väldigt matematiskt byggt. Det finns 7 olika "klossar" som kommer fallande ner från toppen av spelplanen i 10 hastighets-nivåer som stegrar från 1 och uppåt. Klossarna är alla uppbyggda av 4 kvadrater och brukar ofta liknas med bokstäverna "I", "T", "O", "L", "J", "S" och "Z".


Bilden som fortfarande får mig att bli varm i bröstet, efter 14 år!

Hela spelidén är att på den 10 rutor breda och 20 rutor höga spelplanen vrida de slumpmässigt valda klossarna och passa in dom i de redan befintliga bitarna och bilda rader. När man lyckats få en rad så "sprängs" och försvinner den, när man spränger rader får man poäng, den med flest poäng när han dör vinner!

Med den helt genialiska spelidén är Tetris det första i en lång rad pusselspel. Varför just Tetris blev det största beror kanske att det va det första och att det är spelet man fick med när man på den gammla goda tiden köpte sig ett Game Boy (också det en mycket ädel aparat)

Jag vill uppmana alla som inte har testat att testa och alla som har testat att fortsätta spela!
Kopia av orginal Tetris
En annan version av tetris, ganska bra faktisktSem säger:
Man kan även lajva tetris på vissa spelkonvent.

LG2S frågar:
Hur då?