Könsrock 2# - Listan.


En ganska primitiv form av humor, men dock väldigt rolig.
Alla med lite vett i skallen skrattar väl åt allt som är lite konstigt och smutsigt? Ja, tyckte väl det.

Den svenska könsrockens gudfader är Herr Onkel Kånkel,. I princip ALLA människor har någon gång hört talas om Onkel. Om du inte har hört klassiker som t.ex. "Runkböget Färdinand" eller "Smek mig guran" så skicka ett mail till redaktionen och jag lovar att jag fixar det på nått sätt.

En av få bilder på Onkel Kånkel and the kånkelberrys


Sen har vi en man som är hälften Raggarikon och hälften ren jävla könsrockare, dvs. Eddie Meduza. Denne man har under sin levnadstid spelat in go´bitar som "kukrunkarmaskinen" och "skinnet". I det här fallet kan jag nog lova att 99% av befolkningen någon gång har hört en Meduza låt.

Om vi sen ska ta upp den lite yngre generationen könsrockare så kommer Tunnan & Moroten först. Dom spelar in låtar med fåniga röster och fåniga texter, men liksom Eddie & Onkel så har T&M spelat in riktigt roliga sånger som "Röka bajs i skolan" och "Bajs i bastun".
Och de flesta barn/ungdomar har någon gång skrattat sig blå åt deras musik.

Det finns ju även hip-hopare som tar sig an könssceenen, t.ex. svenska Fittpappa.

Om vi sen ska tänka internationellt så finns GG Allin som är en Amerikansk version av en våldsam och seriös Onkel Kånkel. GG är inte riktigt lika känd i de svenska folkhemmen som ovannämnda musiker, och GG är inget för det som bara vill skratta. Av GG:s musik kan det nämligen hända att du både skrattar, gråter och spyr.

Binnike-Bengt och Roy Rövmuns Orkester, som gav upphov till klassikern Liv på Saltkråkan, är ej att förglömma. Inte heller de eminenta coverbanden Snorleifs och Pure-X.

Det kommer mera.