Trestegsgryta
Den här grytan gör man i tre steg?
Nu säger du "whaa.. låter helt wack!"
Du gör den bäst i en wok eller helst gjutjärnsgryta.
Helst något du kan både koka och steka i.
STEG 1:
Skär upp dina favoritrotsaker i halvsmå bitar. Tänk er att ni skär en bit potatis som storleken på ca 10 gram hasch. Så tänk mellan tärna och dela. Häll ner i pannan och koka i lite vatten med buljong och salt eller vad ni ungdomar använder i kokvattnet nu för tiden.
STEG 2:
Har ni skurit lagom små bitar så tar det inte mer än 15 minuter att koka skiten. Häll av vattnet och släng i olja. Nu lägger ni i löken. Hela skiten ska stekas och fräsas rätt ordentligt. Har ni annat som måste stekas men inte kokas, typ broccoli, släng i den nu.
STEG 3:
Whoo. Ni är det dags för klägget. Tomatkross, havregrädde, och vitlök är mitt tips. Se fan till att salta ordentligt. Ha i en klick smör om ni vill att det ska blir flottigt. Målet är att stekmaten ska omvandlas till grytmat.
Nu är det klart. Gör detta hur ni vill men kärnan är de tre stegen i samma gryta. Koka, steka och koka igen. Lycka till!