90-talets partymusik


Kommer ni ihåg 90-talet? Den sista gången det faktiskt var kul att dansa till topplistemusik. Basen var på topp och så var också stämningen.
Artisterna kunde sjunga om hur Führern reste sig ur graven och upprättade världsherravälde, och ingen brydde sig. Folk sket i texterna. Det var bara de schysta elektroniska slingorna och rytmen som spelade roll.
Vem (Som är över 18 år) kan väl undgå att få en tår i ögonvrån när man nämner artister som Haddaway, Mr President, Basic Element, 2 Unlimited och Pandora.
Vilken 70- och tidig 80-talist bryter inte ihop i nostalgihysteri när han/hon hör Culture Beat - Mr Vain eller Me & My - Dub i dub?

Efter det kom artister som Aqua, Blümchen, Drömhus, Daddy DJ och Da Buzz. De försökte gå i forna hjältars fotspår. Men det var förlorat. Partymusikbranchen hade blivit dekadent och intensiteten i musiken var borta.

Den allra allra sista partymusiken vi fick från nittiotalet var givetvis Markoolio - Millenium 2.

Men när vargarna ylar och stjärnorna lyser klart på himlen kan man skymta skepnader i fönster, lyssnandes till sin gamla Absolute Dance 6 med något fjärran i blicken.