Indie


Vad är indie? Denna livets stora fråga har dryftats av varje människa med det minsta intresse för popmusik, med mycket varierande utgång. Handlar indie om musik, pengar eller kläder? Om vi börjar med ordet, så är indie en kortare och coolare variant av independent, engelska för oberoende. Oberoende från vad, undrar man då? Antagligen ligger bandet i fråga på ett litet, fattigt, oberoende skivbolag, d.vs. inte Sony, BMG eller dylik mastodont. Kanske spelar bandet en inte så NRJ-vänlig typ av musik och bär kläder som är mil ifrån D&Gs haute couture. Här finns dock en stor chans att du blir lurad. Smutsiga, trasiga jeans kommer oftare från H&M än Myrorna, vissa band refereras gärna till som indie trots att de har sålt miljooooner skivor.

Band som folk tror är indie men inte är det: Kent
Band som folk tror är indie och som var det förut: Broder Daniel
Band som är så indie att folk inte hunnit börja kalla dem det: Suburban kids with biblical names

Tumregel: Om "folk"vet vilka bandet är, så är de antagligen inte indie. Lägg till anti-indie-faktorer som snygghet och ettor på trackslistan så har du dig ett helt vanligt popband från Växjö.

Inga fler sånna här "suburban kids with biblical names är i och för sig sjukt kända och dessutom väldigt jävla indie, vad ni än säger." bidrag. Vi varken orkar eller vill hålla oss uppdaterade på indiefronten.