Sneakers


En sko, nej två skor (ett par) som gjort sig populära genom sin enkla sneaker-design. Börjar med den så kallade sulan, fortsätter med tyget och slutar med ryyymden.

Behöver du ett par ljumna glajjer under sommarhalvåret så är det populära skomärket Converse verkligen inte ett tips. Under vintern är de antagligen rätt hemska också. De är dyra och inte speciellt hållbara. Men hittar du ett par 100-200 kronors-sneakers någonstans så köp människa köp. Inte speciellt hållbara de heller, men billiga och sköna. Så vi hurrar för sneakers men inte för de dyra som Converse.


Sneakers med järnkors, KRIIIG!


Nu till allvaret. Dagligen luras ungdomar i Sverige att de är alternativa om de har på sig sneakers av märket Converse. Det hela började med att det faktiskt var att sticka ut lite. Sedan kom reklamannonserna. Alla ville vara som de poppiga JC-flickorna och allt slutade med att Will Smith gjorde reklam i I.ROBOT. Alla grät. Utom conversefolket som diggade till Winnerbäck. Att köpa en sko som görs av ett multinationellt företag för att vara alternativ. Paradoxalt?
Att köpa en sko som är sveriges mest sålda skomärke hos ungdomar för att vara alternativ. Paradoxalt?

I övrigt så hyllar LG2S sneakern som en tygig och väldigt luftig typ av sko.