Borås


En typisk mellanstad i Sverige. Dvs. väldigt liten i jämförelse med Stockholm, men enorm mot för städer som Sollefteå. Fast knappt en timmes pendlingsavstånd till Göteborg, så om du vill fort härifrån, så ska det inte vara någon större åtgärd.

Men stanna gärna kvar. Staden riktar sig väldigt mycket in på miljön, dvs. väldigt välvårdade parker och renlighet som du sällan skådat, särskilt inte med tanke på den relativt stora storleken.

Men var inte rädd. Det finns luffare även i denna del av världen. Poliser finns det, men om du är lugn och snäll, så gnäller ingen på om du tar en öl mitt på stan en vardag. Det är dessutom få lägenhetsportar som är låsta (förutom dom kring centrum), och där kan man utan problem ta sig in och få tak över huvudet om det regnar.

Regn var det ja. Borås är dock känd över att ha mest regntimmar om året i Sverige. Men har du väl hittat in nånstans, så besvärar det få.

Har du en eller två slantar över, så finns det en hel del barer här, där dom inte är särskild dyr av sig. Under happy hour kan du lätt få tag i öl från 25kr styck, och därefter bara någon tias pålägg.

Är du en fighter har du dock kommit fel. Fast än staden har alla möjliga minoritetsgrupper, så håller alla ihop sig till sin egen del, och bråk förekommer sällan.

En halvkilometer från centrum, så ligger Knalleland. Här finns alla dom större varuhusen och kedjorna. Allt ifrån Willys tom. Claes Ohlson, så du kan i nödfall både köpa fiskbullar och ett nytt tält om så ska behövas, utan att det ska kosta skjortan.


För övrigt, så är det faktiskt här som Anton Maiden gick sina sista steg. Bara det är värt ett uppehåll.