Regn


Ojoj. Luffarens fiende nr 12 (Maila så skickar vi listan på övriga fiender). Det blir blött. Det blir kallt. Du vill inte luffa mer. Du vill knappt bli full ens. Men ta det lugnt. Det finns ju skydd.
Måste du ränna igenom ett område utan tak så är rocken ett bra skydd. Har du en ordentlig så kan du bara dra den över huvudet. Annars är en handuk bra att ha med sig om det börjar ösa ner. Ett annat trick om du är dömd att bli dyngsur är att supa dig redlös och glömma att det regnar.
Om det spöregnar och du vill sova så är det svårt att hitta ställen att slagga på, om du inte vill vakna med en sjujäklarns halsfluss, lunginflamation och blöta öron. Nyckelordet är lastkajer. Har nästan alltid tak och är upphöjda från marken. Dessutom kanske du hittar några schysta Nike-skor som du kan ha som kudde :( <--smiley
Befinner du dig på en plats som inte har lastkajer eller något annat hindrar dig så är det trappuppgångar så klart men annars verandor på sommarstugor och... äh jag gör en lista.
- Lastkajer (som sagt)
- Trappuppgångar
- Verandor på sommarstugor
- Under en stor gran (skyddar riktigt bra)
- Random övergiven byggnad (ladugård & båthus)
- Tango

Saker att göra när det regnar på luffen
Den ANDRA listan
- Spela kort/patiens
- Sova
- Käka lite och vila
- Lägga kläder på tork
- Skriva luffdagbok
- Dra en vals
- Pöka (?)
- Ta en snus/cigg/sil
- Sjunga en sång
- Skicka ett mail till någon du känner

Regn behöver inte ses som något negativt. Kom ihåg att allt liv får näring och det är ju bra. Dessutom så får du en chans att slå dig ner någonstans och ta dig en funderar över tillvaron.
Det är ju väldigt fint när det regnar.