Fagersta


Liten liten liten liten plats 18 mil väster om Sthlm. Påminner lite om det som kallas "byhåla" i folkmun. Men detta är en av reporter 2's favvoluffställen. Fin natur, skön park och obefintlig trafik, men en tågstation som man kan ta sig därifrån så fort man vill. Storleksmässigt kan man säga att det är exakt vad de tänkte när de uppfann ordet samhälle.

För det första ligger Fagersta ute i skogen så du kan knöla ner sovsäcken i vilket blåbärssnår som helst. Om det inte känns lockande eller du kanske känner för lite lyx och vila sådär efter någon veckas slitsam luff så finns det ett ypperligt vandrarhem tre-fyra kilometer utanför samhället. Där får du skön säng, tv och skitgod frukost på morgonen. Föreståndarens fru är släkt med Astrid Lindgren. KÄNDISVARNING! Kostar någon hundralapp för en helgs boende. Om du vill hitta dit så fråga efter golfbanan. Den ligger brevid.

På festfronten kan du på sin höjd räkna med att träffa på några 16-åriga kids som gillar att röka Marlboro och snacka fagerstamål. Men det är som sagt en håla så man ber om det.

The Hives kommer från Fagersta. Dumt.

Ett paradis för den stillsamme luffaren som bara vill ta sig fram på landsvägar och gillar stillsamhet.