Luffarkläder


Rocken

Syftar självklart inte på den musikstil som uppfanns på 1800-talet av en "jävla dåre". Den i all ära men nu är det klädesplagget rock vi snackar om.En bra luffarrock ska ha strycktåligt tyg, så att den inte bangar redan under andra dagen av slitsam luff. Foder är bra under kalla nätter men kom ihåg att fodret gör rocken tung och kanske lite för varm under soliga sommardagar. Lite foder, måttlighet är en dygd *håller fingrarna i kors*. Den ska helst inte vara svart eftersom det suger åt sig värme lite för bra. Hellre då fodrat och i någon neutral färg. Du slipper då också bli förväxlad med någon gothare med trenchcoat. Två bra fickor på insidan och två på utsidan. Så att du kan ta med dig det mesta i den. Den ska kunna rymma mobil, plånbok, papperslappar och övriga mekaniska under, utan att hindra rörelsefriheten.

Användningsområden:
- Klädesplagg
- Täcke
- Liggunderlag
- Regnskydd
- Maskering
- Förvaringsutrymme

Rocken kan för den garvade luffaren ses som ens hem. Man sover i den, festar i den, reser i den och älskar den.

Tröjan

En huvtröja eller kanske en collegetröja är på sin plats. Mjuka och varma. Passar jättebra som kudde. Rocken och tröjans värmefunktioner går hand i hand. Har du en skitvarm rock så kanske du bara behöver en t-shirt under. Det är du själv som avgör. Tänk på att om du ska ha rocken som täcke om du sover utomhus kan det vara skönt att ha mer än en t-shirt på sig.

Byxorna

Det spelar ingen roll hur mainstream det är. Jeans kommer alltid att vara det bästa någonsin. Stryktåliga och bra på att hålla värmen trots sin tunnhet. Och dra inte på dig några slitna och jävliga jeanspaltor innan du drar iväg på luffen, för att visa LG2S hur länge du varit "in the shit". Ett par hela och rena jeans är det absolut bästa. I dessa är det bra med djupa fickor som du kan få ner det mesta inom stöldgods i. LG2S vill förstås inte att du stjäl, men kan inte stoppa dig om du råkade göra det ändå. Och var inte som vissa idioter och ha på dig tighta jeans. Du får skavsår sägs det.

Någon kille tipsar om M59 byxa:
Överlägsen Jeansen, kanske inte lika snygga men vad gör det? Arméns gammla byxor, säljs billigt på överskottsbolag. Djupa och många fickor med mycket plats, sydda så att de inte skaver, behöver sällan tvättas och MYCKET slitstarkare än Jeans. Sist men inte minst, de är varma när det är kallt och svala/luftiga när det är varmt.
LG2S Forskarlag har tillkallats för att utreda påståendet.


Underkläder

Det där med att byta underkläder är en myt. På luffen kan ingen känna dig lukta. Ta med dig ett extra par om du så tvunget behöver. Påfundet med att byta underkläder varje dag, är något som kom till av människor som ansåg att pung- och muttsvett var något onaturligt som absolut aldrig fick finnas. LG2S tycker att du slösar med packutrymme i alla fall. Detsamma gäller för strumpor.

Skor

Det här är lite trixigt. Skorna ska ju inte vara allt för tunga men måste på samma gång vara robusta för att klara många mils promenad. Men vi tror att du klarar dig bra med ett par billiga kängor. De håller vattnet relativt borta och håller ett bra tag. OBS: Om du luffar på högsommaren så ta för Gurra G´s skull inte fodrade kängor. Det viktigaste att komma ihåg är att Neoluff inte handlar om en image eller stil. Det handlar bara om att optimera luffen, men fortfarande inte se ut som någon backpacker eller turist.Såhär kan vi tänka oss att en Neoluffare går runt och har sig.

Tips: Ha neutrala kläder. Inget som sticker ut på något sätt. Du ska bli en grå massa. Ingen personal/myndighet ska någonsin se på dig och minnas dig. Beige och grå är skitbra. Jeans är skitbra. Det underlättar om du plankar eller ska göra något annat. Kom ihåg att vi är kackerlackorna som slinker genom maskorna på systemets nät.


Och som de dumma fläskfior som vi är här på LG2S (LG2BÖG SNARARE URK) så glömde vi att skriva om vikten av strumpor. Vi får skämmas men som tur är så kom en person till vår räddning.

Troll: Strumpor kan vara jävligt bra om man inte vill få skavsår. allra helst ska man byta till torra varje gång man slutar gå(om man går lång) För att inte vara för svettig, men det är gay. Dock bra att byta ibland. Och om man inte vill ta med sig fler par strumpor funkar leuktoplast (skavsårstejp) också bra.