Hip/hopens historia


Gästartikel av någon som kallar sig KastaRingenPåRobbanhelgon .

Hip/hop brukar i dagligt tal kallas för en musikstil fastän det är en livsstil.
Livstilen hip/hop skapades redan nångång för jävligt länge sen, vi kan kalla det medeltiden. Många hip/hopare betraktar livsstilen som "jäävligt underground", eller ibland något ännu värre som inte lämpas på internet. Därför är det inte många utanför hip/hop kretsarna som vet hip/hopens sanna rusprung, men jag har hängt på ett hip hop community så jag vet.

Från början kallades hip/hoparna för narrar, men sedan medeltiden har narrkulturen utvecklats till mer än bara hip hoppare:

Nångång under sen medeltid/jävligt länge sen så splittrades narr väsendet till två olika subkategorier. Den ena bara lattjade runt med konstiga kläder å snubblade på sina baggybrallor, väldigt nära hip/hoparna men ändå inte. Jag pratar självklart om clownerna. Den generelle clownen har ofta baggy och andra konstiga onödiga plagg. Han har även ofta prickiga fordon, som hästar till exempel. Mycket fåordiga. Den klara skillnaden mellan den här subgenren och hip/hopare, är att hipp hopparna har flyttat över clownernas konstiga klädes mönster till sina bilar och omgivningen runt omkring sig, dvs väggar på olika byggnader och stenar lite här å var. Clownklädernas mönster kan man hitta var som helst numera, men det kallas graffiti i modernt språk.

Sedan har vi den andra subkategorin som på den tiden kallades trubadurgycklare. Självklart har trubadurgycklare och hip hoppare hela tiden varit samma sak, deras olika namn till trots.

Några viktiga updateringar från medeltidens narrar:
Medeltidens narrar var ofta smala smidiga typer med tajjta brallor och lite pengar. För att dagens hip/hopare ska vara underground och hemliga i dess ursprung så har dom försökt dölja sitt ursprung genom säckiga brallor, vilka hindrar deras förmåga att springa. Det vill säga; hip/hoparna är så långt ifrån smidiga som möjligt. På grund av detta har gycklarnas olika sporter försvunnit i de flesta hip/hopares traditionsutövning. Hip/hopare är gärna feta för att gömma lite extra. Som synes har samtliga narrar idag baggy, både clowner och hip/hoppare.

Nutidens hip/hopare har även bytt ut narrarnas häng-häng mot vad de, med ett fniss på läpparna, kallar bling-bling. Det vill säga; alla konstiga grejjer som tidigare hängde från narrarnas dräkter har bytts ut mot liknande grejer, fast i något ädlare material.

En till viktig uppdatering är språket som har utveklats tydligt från narrarnas tid. Dagens hip/hopare är överdrivet bra på uppfinna helt egna språk, som inte en jävel fattar. Hip/hoparen blir sedan ledsen för att ingen förstår honom.

Gycklarna hade en speciell sorts sångstil som liknar hip/hopen en hel del, även om hip/hopen har uppdaterats litet även på detta område. Gycklarnas visor var, redan på medeltiden, ganska monotona och ,.-tuffande.-, så när det gäller musiken har hip/hopen inte ändrats alls sedan gycklartiden.

Alla sporter har däremot inte försvunnit inom hip/hop-gycklarrörelsen. Med den förslappade gycklargenerationen vi har idag så har dock de flesta krävande sporter försvunnit förutom ett litet antal. Ett bra exempel på en sport som kan finnas hos dagens hip/hopare är kamphundar. När man slåss med kamphundar slipper man röra sig själv, vilket hip/hoparna ser som en bra uppdatering från de tidiga dragkamperna som hip/hoparnas förfäder gynnade sin vardag med.

Nånting som många hip/hoppare ser upp till är zå kallade "Pimp´s". En pimp är i stort sett en clown med många brudar. Så många att han måste dela med sig. Den största skillnaden mellan pimp´s och clowner, förutom brudarna, är att pimp´s ofta är svarta och har affro. Clowner är ofta är vita å har röd affro. Dom flesta hip/hopparna vill i hemlighet vara clowner med många brudar, så kallade Pimp´s alltså, och sjunger ofta om livet som en pimp.
En hip/hoppare som många ser upp till är Eminem, som liksom många andra i samhället har försökt binda samman två genres. Eminem är en vit clown som sjunger Hip/hop och har många brudar.

Häng Häng (tidig bling bling):Bling Bling:Gästartikelförfattaren har också gett oss ett litet pyssel: http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload3/hipclownpimp.GIF


Och nu: 1 000 000 gnäll

jojpo@hotmail.com: ..oo ja , vi hophopare e ju jätte osmidiga! med tanke på att de flesta b-boys kan sätta foten på huvudet och har bättre kondis än va du någonsin kommer ha så springer dem i fatt dig, sen ska vi inte snacka om rapparna lung kapacitet, och målarnas smidighet , dem kutar ifatt dig lika snabbt som dem kutar ifrån en falck bil .. men sen så handlar faktiskt hiphopen om (från grunden) fred kärlek och ha kul , sen finns det massa toys där ute som uppfattat det heeelt fel! // skicka mail om du vill argumentera!

LG2S: Du har säkert rätt.

jojpo: Nu svammlar du ju på om alla möjliga genrer som dock tillhör andra genre-träd än hip hopen.
tex så rör du ju heltplötsligt in balett dansare som kan sätta fötterna på huvudet, vad har dom med hip hop att göra? elelr har ajg missat något?
och sen så snackar du om att springa från falk bilar, såna kallas inte heller hip hopare, dom kallas fegisar.

och sen har jag på nått knasigt vänster fått för mig att ALLT handlar om fred kärlek och att ha kul. på ett eller ett annat sätt.
så försök inte pussla in hip hopen i det vardagliga fred kärlek och ha kul'andet!

LG2S: NEJ! ALLA b-bojs kan sätta foten på huvudet. Det har vi sett!

C-povitch: vad står B-boys för? Kiss?

LG2S: Ja :(

antehiphop: Haha va skön.

FHU (föreningen för hiphopens utrotande): jojpo är en jobbig människa, och hip hop är en hjärnskada. typ som epilepsianfall fast utan rytm och känsla. vem vill höra om hur de ser ut när feta amerikaner skakar på rumpan? inte vi heller...

ps. vi kan oxå lägga foten på huvet. och vi har ingen anledning att behöva springa ifrån falckbilar, de verkar ju typiskt onödigt, men om ni hoppar ut på E6an så blir vår vardag enklare. ds.

shkurte_89@hotmail.com: Vad lider ni av? låt det vara, dte är som dte är HIP HOP kulturen regerari varje aspekt.

äktah: den här grejen va så korkad att ja inte orkade läsa igenom den men den enda anledningen till att du tror att folk inte fattar e för att du e dum nog att inte fatta. förstår du det här? elr ska ja ta det igen? skriver jag tyyyydligt?? den enda som inte snackar tydligt e du för du snackar som trash vilket inte e konstigt eftersom att du troligen kom from the trash... du har gjort den här grejen för att göra folk sura elr hur? för att du inte har ett liv och den enda vägen till att få ett liv e att göra folk sura så att d iaf pratar me dig... patetisk du e.