Linköping


När du lämnar tågstationen [google maps: centralstation , Linköping] efter att ha anlänt i Linköping kan du lätt tänka "Milda Matilda, var är stadskärnan??". Det du kommer att se är massor av halvdyra lägenheter och en och annan kiosk. Men lugn lugn den finns där. Börja med att röra dig längst Repslagaregatan tills du stöter på Storgatan och följ den till Sankt Lars Kyrka. Befinner du dig då inte exakt i innerstan så har du dött eller liknande. Där finns det senaste inom olika typer billiga mathak och annat sk. "ballt".
Vill du slagga så finns det en ypperlig plats att falla i sömn på. På lärarhögskolans [google maps: lärarehögskolan , Linköping] gräsmatta hittar du en bautastor gran som är ihåligare än en kvinna. Där inne är du skyddad och från både mördare och regn. Insikten är noll men utsikten är hundra.

I övrigt är Linköping underligt och jag skulle gärna bo där. Nä kanske inte men det vore säkert inte så hemskt.

Tips från fans

"om man är i linköping ska man besöka elsas hus som är ett ungdomcafé där går en kopp kaffe på 5 spänn och då ingår påfyllning. och bara det är ju värt ett besök. andra fördelar är att de har öppet till ganska sent på kvällarna."