Singer/Songwriters


Folk som diggar det där med att sjunga och skriva låtar.
Brukar inte vara glada alls, någon av dem. Och då generaliserar jag inte. Det handlar om att sitta med en gitarr och sjöngsjunga om soldater i strid.

Exempelz:

Nick Drake - Snubbe som dog. Han skrev massor av låtar om att han vill dö. Alla diggade hans depressiva texter som fan. Sen tog han livet av sig och alla ångrade att de inte hört hans rop på hjälp.

Allanis Morrisette - Brud.

Christian Kjellvander - Skiver låtar som ingen fattar och sjunger med ledsen röst. På hultsfred 03 hade han 5 personer i publiken. Då blev hans röst inte ett dugg gladare.

Pojkar med känslor - Två slöon som aldrig tar sig för att spela in sin fett hajpade EP. De definerar själva sin musik som kristen dödsemo från helvetet, något som är ganska vanligt. Till exempel José Gonzales gjorde detsamma back in the days. De som sjunger/skriver låtar är 2 och Milq. Alla vet vem de är.

José Gonzales - Killen som gjorde söt cover. På vilken låt kan vi inte säga. För då får vi så JÄVLA mycket spö av honom.

Kristoffer Åström - Mannen som bara gillade socker och ärtor. Resten överlät han åt "mannen".

Damien Rice - Skrev låtar om eskimåvänner och sånt bjäffs. "Han borde skämmas som gillar sydpolen" /Rastaman


Det här betyder inte att du ska testa singer/songwriting hemma. Då blir vi skitförbannade. Du kan faktiskt göra dig illa, eller ännu värre, få massor av beundrare.