Spela i Band 2 - Förnekelsen


Som reporter 2 skriver om ett tag så är det kul att syssla med musik om det är ens stora intressen.

Reporter starfighter har inte spelat några längre stunder i band, men har däremot ett långt förflutet som orkestercellist.

I en orkester finns det instrument, och instrumentval och personlighet går ALLTID (!) hand i hand.

Vi börjar med stråkarna:
Violinister: Morsgrisar, går ofta ut högstadiet, gör det dessutom med betyg i den högre betygsskalan. Ofta kristna.
Altviolinister: Har ofta en släkting som har spelat altviolin, detta leder till att dom får en altviolin HELT gratis av sin kära släkting och känner därför viss pliktskyldighet att spela.
Cellister: Är stommen i orkestern, får alltid sitta ner, och har alltid en massa kringutrustning till sitt kära instrument (som f ö låter bäst och mest av stråkinstrumenten) Detta leder till att dom aldrig behöver flytta sig, utan att alla violinister anpassar sig efter cellisterna.
Kontrabasister, bortglömda, hamnar i skuggan av elbasen. En ÄKTA kontrabasist känner du igen på att den är tjock. Så den kan gömma sig bakom sin bas.
Orkesterelbasister, är ofta lite funky, men inte lika funky som de som spelar i band. Lyssnar på linkin park.

Blåsare är självgoda varelser som ofta tycker om så kallat orkesterspex, det är jättetråkiga skämt om trumpeter och impotens.
Blåsarna delas in i olika kategorier:
Trumpetarna, dom ÄLSKAR jazz och knark.
Saxofonister, har bakåtslickat hår och gillar att älska med barn, gärna från forna öststater.
Trombonisterna, skojar ibland och kallar sitt kära instrument för "dragbasun", socialt missanpassade varelser som spelar högt för att synas.
Klarinettister, manliga klarinettister är sällsynt. Klarinettspelande pojkar slutar ofta i de homosexuella kretsarna med tanke på sina starka lungor.
Oboeister, som klarinettister, fast gånger 300 miljarder!

Sen har vi instrumenten som kommer med, vare sig man vill eller inte.
Klaviaturspelare, t ex piano, flygel, dragspel osv lever i ständig stress med tanke på att det ytterst sällan behövs mer än en på keyboard/flygel eller vad som råkar vara på tapeten. Har ofta föräldrar som stöttat/pressat dem sedan barnsben.
Slagverkare, tror att dom vet ALLT om musik och rytmer, lyssnar gärna på afrikansk musik. Vill ofta vara negrer MEN röstar på sverigedemokraterna i ALLA val. Är ALLTID tondöva.

Om DU vill spela i en orkester så är det bara att kontakta din kommunala musik/kulturskola.
Låt dig inte avskräckas av alla skrämmande personbeskrivningar. Det är trevligt och man får åka på resor ihop.