Lajvare


Ser du mystiska män och kvinnor smyga runt med kappor av grovtyg över axlarna på stan? Får du en sten i bakhuvudet när du utalar dig om hur overklig balrogen i Sagan om ringen-filmen var? Då är det inte Gurra G som spelar dig ett spratt. Det är lajvare i din närhet.


För en nybörjare.
Hur du(!) känner igen en lajvare på stan


Hår: Råttfärgat, tråkigt okammat. Även fjunmustasch är popis hos både kvinnor och män.

Kläder: Råttfärgat, tråkigt, okammat. Det handlar om att likna saaagovaarelser så mycket som möjligt. Att följa mystikens tecken och vara beredd med sin kraftstav om en orc skulle anfalla. (hihihi)

Attityd: Du kan utan tvekan slå dem på käften utan att vara rädd för att få någon vedergällning. De har gnällig röst (alltid) och tycker att det är skitballt att berätta om hur de slog ner en kompis med en skumgummi-yxa. Men när det kommer till verkligenheten är de förlorade.

Musik: Lord of the rings - Soundtrack.


Hur DU flexar/raggar/stöter på/impar på en lajvare

Säg att du varit på lajv och gillar fantasy. Sen kan du bara sitta och nicka resten av samtalet. De kommer nämligen babbla på som tungor. Om du verkar misstänkt tyst så kan du utropa "Ja, eller hur. Så maagiskt!" då och då.

Tips och trix

Känner du att du inte fått doppa/blivit doppad på länge. Börja snacka sex med en lajvare så kommer du genast känna dig som sexets mästare-inna. Sen kan du ju alltid googla fram lite bilder på lajvare om någon kallat dig nörd. Du kommer att fyllas av ett lugn.

Olika underkategorier


Söndagslajvare: De gillar att klä ut sig en gång per halvår och annars lever de vanliga liv. MEN NI ÄR FORTFARANDE NÖRDAR!

Nördlajvare: Dyrkar eskapismen och går i sina lajvkläder jämt. Har på sig magiska smycken och snackar inte om annat än hur rädd han blev när ett finnigt skogstroll på 16 vårar hoppade på honom i skogen.

Goda lajvare: De som spelar snälla varelser. Ser sig själv som froma och rättfärdiga.

Onda lajvare: Nästan den värsta typen. Tror att de är skitläskiga när de klätt ut sig till div. mörka kreatur. LG2S ska klä ut sig till Allt destruktivt och orättvist i världen och skrämma dem tillbaka.

NÖRDAR! NÖRDAR! ÖVERALLT! *trist*