Cirkusgymnasiet i Gävle


Grundades 1988 av Assen Panov och en snubbe som heter Seved (Inte vattenipan hos starflower kollektivet, och inte den nuvarande vaktmästaren på Vasaskolan)

Det är en del av den pissgamla Vasaskolan.
Cirkusgymnasiet är en estetisk linje med inriktning på cirkus, dvs dom läser tuffa ämnen som akrobatik och jonglering och sånt.

Det finaste ämne cirkuseleverna har är den veckolånga intensivkursen Nollning. Då ska man se till så att alla nya elever vill hem igen. Detta sker genom att man hemsöker dom och ger dom blommor och lär dom göra armhävningar och ölhävningar.

Många tror att cirkuseleverna är farliga. Det är dom verkligen inte.

Du känner igen en cirkuselev på sitt färgglada hår och dom många musklerna på armarna. Snacka med ALLA du misstänker för att vara cirkuselever.

Jargien kan verkligen hålla med om att cirkuselever är trevliga. Han/hon känner nämligen ett par.


______________________
Kommentar från en trevlig oldschoolcirkuselev:
Varken Assen eller Seved var med och startade cirkusgymnasiet 1988. Båda två kom med senare. Nina Rosenberg var med från början, och sen var det Seved Bornehed (Kanske mest känd som apan Koko tillsammans med clownen Manne) Assen Panov (och han bror Peter Panov) var med i lärarkåren och Assen arbetar där än idag. (2006) Jag är artist i Vazir Varieté och började cirkusgymnasiet 1992. En av mina kollegor i Vazir gick första kullen 1988.
Cirkuselever kan vara farliga, men mest för sig själva...
Allt gott.
Mister M (www.vazir.se)Bäste herr Starfighter!
eventullt verkar det som att Jag med respekive Rasmus Wurm, f.d. cirkuselev i både Gävle och Alby med tillhörande konstig/färgglad frisyr, tillika hockeynörd i ZTVs förnedringssåpa HCZ ska ut på roadtrip i sommar i den underbart vackra grå husbilen, och leva cirkusliv på gatorna i Europa, och då kan det tänkas att vägarna bär till bryssel!
Vad säger du? en fika på ett gammalt bohemiskt café kanske??
- Isabelle

Svaret lyder:
SJÄLVKLART! Se bara till att ringa innan så ni vet att jag är på rätt ställe vid rätt plats!
//stariz