Psykologer


Psykologer är en slags läkare som opererar med fusklapp. Vi på LG2S kan stolt presentera denna lapp, fast inte som lapp utan snarare som datortext:


  1. "Det är normalt"
  2. "Du är inte ensam"
  3. "Det är vanligt i din ålder"
  4. "Alla har vi mer eller mindre problem med våra föräldrar"
  5. "Det är inget att oroa sig för"


100% lätt jobb med andra ord. Psykologen kastar tärning och läser av fusklappen. Blir det en sexa så har psykologen en personlig "line" att dra till med.

Ett besök hos en psykolog kostar tusen kronor och det lönar sig nästan jämt.

Men du kan spara dom pengarna, det är bara att fråga oss istället. Vi förstår heller inte någonting alls om dig som person eller vad känslolivet innebär - men vi skryter om just det. Våra svar slumpas med en mångsidigare tärning och det bästa med allt - VI SKRIVER OCKSÅ UT KNARK!!!!

ZirTiger
Det här är fruktansvärt! Psykologer skriver ALDRIG ut knark.. Det får de inte. Det är psykoterapeuter som skriver ut knark. En psykoterapeut är en läkare med rätt att säga: Ditt fel i huvudet kirrar vi bums med valium. En psykolog har bara fusklappen.

Dina vänner på redaktionen
Vi menar givetvis Psykoterapeuter när vi skriver Psykologer.

Psykolog
Psykolog är en av socialstyrelsen skyddad legitimation. I den ingår den av socialstyrelsen skyddade legitimationen för grundläggande psykoterapi. En del psykologer jobbar med psykoterapi. Andra vänder papper för den offentliga sektorns bnp-andels skull. Inga psykologer skriver ut medicin.

Läkare kan specialisera sig, bl.a. till den av socialstyrelsen skyddade legitimationen psykiatriker. I den ingår legitimationen för grundläggande psykoterapi. Psykiatriker gör oftast inte så mycket mer än att skriva ut knark, gå omkring i vita rockar och utdela elektroterapi, men jag brukar spana på en jättesöt en på en kurs jag går.

Legitimerad psykoterapeut kan studera till helt separat (60p, tidigare känd som Steg 1) om man har en examen på 120p inom något människovårdare och ifall man hittar någon som känner för att betala de hundratusentals kronorna utbildningen kostar.

Om man sedan vill bli specialist på psykoterapi kan man tigga och be sin arbetsgivare om att de ska pröjsa en vidareutbildning (fd. Steg 2) som gör att man kan hoppa av och starta privatpraktik. 1000:-/timme är fina saker.

Dina vänner på redaktionen
Vi menar givetvis Psykoterapeuter när vi skriver Psykologer.